„Ziua Unirii Principatelor Române” va fi marcată fără public, fără paradă militară și fără Hora Unirii

• publicat la: 22 ianuarie 2021
„Ziua Unirii Principatelor Române” va fi marcată fără public, fără paradă militară și fără Hora Unirii
 .
„Ziua Unirii Principatelor Rămâne” nu se va mai desfășura ca în anii trecuți datorită restricțiilor impuse de starea de alertă. Ziua de 24  ianuarie este o sărbătoare care rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit „Mica Unire”, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.
 Ceremoniile vor fi restrânse, pe alocuri doar simbolice, fără public, fără paradă militară și probabil nu se va auzi nici Hora Unirii darmite să se și danseze cum e obiceiul.
În comunicatul postat pe site-ul Prefecturii Satu Mare se menționează:
,,Duminică, 24 ianuarie, de la ora 10,00, va avea loc ceremonia prilejuită de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza situat în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.
Programul cuprinde:
– primirea Gărzii de Onoare;
– intonarea Imnului de Stat;
– depunerea unei coroane de flori din partea autorităților la bustul lui Alexandru I. Cuza,,
.
Nimic pe site-ul Primăriei Carei de parcă nici nu ar conta data de 24 ianuarie pentru cei doi demnitari români ce ocupă birourile 1 și 2 din primărie. Chiar dacă sunt membri ai UDMR sunt  beneficiari ai tuturor avantajelor demnitarilor români deci au și obligații dacă nu respect pentru țara lor natală.
Doar Direcția de Cultură specifică programul zilei de 24 ianuarie 2021….,,Duminică, 24 ianuarie, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Carei vor depune o coroană de flori la Monumentul Ostașului Român, în memoria celor care s-au jertfit pentru unitatea neamului românesc și a celor care au înfăptuit Unirea Principatelor Române,,.
.
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu