Guvernul a suspendat plata ajutorului pentru creșă și grădiniță dar va plăti 150.000 de euro în sprijinul REFUGIAȚILOR din Siria

• publicat la: 31 martie 2021
Guvernul a suspendat plata ajutorului pentru creșă și grădiniță dar va plăti 150.000 de euro în sprijinul REFUGIAȚILOR din Siria

Guvernul a decis  suspendarea  ajutorului de 1.500 de lei pe lună pe care părinții îl primeau de la angajator pentru creșă și grădiniță și care era acoperit de stat prin deducere din impozitele plătite la buget.

Aplicarea acestei măsuri se suspendă, începând cu data de 1 aprilie 2021 până la data de 31 decembrie 2021, inclusiv, a transmis Educație Privată.

Aproximativ 600.000 de copii români cu vârsta între 3 și 6 ani ar fi beneficiat de această măsură. Conform Ministerului Finanțelor, motivul invocat este acela că noile reguli fiscale reglementate chiar de Guvern, s-au dovedit insuficiente pentru a putea fi aplicate.

Tot Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, anunță că va acorda în 2021 un sprijin financiar de 150.000 de euro pentru refugiații sirieni şi va onora angajamentele multi-anuale asumate anterior, informează un comunicat de presă.

Bogdan Aurescu a susținut marți o intervenție în cadrul sesiunii ministeriale a celei de-a cincea Conferințe privind sprijinirea viitorului Siriei şi al regiunii (Bruxelles V Conference), organizată de Uniunea Europeană și Organizația Națiunilor Unite şi desfășurată prin sistem videoconferință.

Pe lângă acești bani, statul român va sprijini refugiații sirieni și cu burse, așa cum a făcut-o deja și anii trecuți notează r3media.ro.

Pentru cetățenii români nu se găsesc fonduri pentru susținerea dezvoltării tinerei generații dar pentru străini se găsesc. Pe cine deservește de fapt Guvernul?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu