Probleme în paradis? Gâlceavă între udemeriștii Kovacs și Pataki

• publicat la: 18 martie 2021
Probleme  în paradis? Gâlceavă între udemeriștii Kovacs și Pataki

Pentru cei care cred că există disensiuni doar în sânul partidelor românești le oferim o dovadă că nici în cadrul ONG-ului UDMR lucrurile nu stau altfel. Că doar tot din bani românești sunt  și ei finanțați. Când ciolanul e prea cărnos, toți cei care vor să apuce cât mai mult din el ajung să se certe între ei. 

Blogul fostului consilier Megyery Tamas redă opiniile primarului Kovacs referitoare la starea degradantă a  unor imobile istorice din Carei. Ca de obicei, Kovacs Eugen se adresează cu NERUȘINARE doar cititorilor de limbă maghiară.

Pe paginile oficiale ale Primăriei Carei NU APAR afirmații ale primarului localității despre situațiile la care face referire  doar pentru cititorii de limbă maghiară de parcă românii din oraș nu ar plăti taxe și impozite din care sunt plătiți apoi angajații din primărie.

După publicarea constantă de către Buletin de Carei a materialelor referitoare la clădirea groazei de pe strada Iuliu Maniu, aflată în proprietatea Consiliului Județean, Kovacs evazionistul crede că iese neșifonat dacă aruncă vina doar pe Consiliul Județean și alți proprietari de clădiri pentru starea lor degradantă. Practic își recunoaște neputința de a gestiona problemele din administrația locală prin lamentări jalnice.

Potrivit celor consemnate pentru cititorii de limbă maghiară, primarul spune că a cerut de mai mult timp clădirea fostelor cabinete stomatologice de pe strada Iuliu Maniu de la Consiliul Județean dar a fost refuzat. ..,, în mai multe ocazii am solicitat preluarea clădirii de la CJ…nu am ajuns cu ei la niciun rezultat,,.

Nu s-a descurcat mai bine  nici în cazul imobilelor de la fosta fabrică de tutun sau a fostului Club al elevilor deținut de Episcopia romano-catolică, clădiri în stare avansată de degradare. Finalul e deosebit de trist….Kovacs anunță că depune armele deoarece nu are ce face. De fapt el nu e  în stare să facă ceva concret în folosul orașului. ,,așa se vede că nu avem altă alegere și trebuie să acceptăm situația,,. De aici diferența dintre  un careian care se zbate pentru dezvoltarea orașului său și unul de adopție care a profitat doar de pe urma  orașului.

Kovacs Eugen arată cu degetul atât spre Consiliul Județean al cărui președinte Pataki l-a susținut necondiționat în campania electorală cât  și spre Episcopia romano-catolică. Nu credem că poate fi vorba de pierderea avantajului pentru postul de secretar general al prefecturii pe care îl dorea pentru un mai mult decât apropiat al său dar nu se știe niciodată…Poate se va mulțumi cu un post de simplu secretar pentru persoana vizată.

Cert este că sub atenta conducere exclusiv UDMR a Primăriei Carei orașul pierde una după alta clădirile istorice iar anarhia a pus stăpânie pe administrația locală.

Nimeni din conducerea orașului nu și-a făcut public CV ul dar încasează salarii grase din bani publici, numai angajații care vor  își postează Declarațiile de Avere și Interese deși legea spune că toți angajații au această obligație.  Servilismul față de  UDMR a fost constant din partea fiecărui Prefect român al județului așa că nu ne așteptăm ca tocmai Prefectul reprezentant al UDMR să restabilească legea  la UAT Carei. Nu sunt excluse minunile dar slabe speranțe.

Cine va fi atât de bărbat încât să salveze frumoasele clădiri istorice din Carei?

Buletin de Carei

 

https://www.buletindecarei.ro/2021/03/imaginile-groazei-sau-cand-consiliul-judetean-satu-mare-e-proprietarul-cladirii-din-carei.html

Lasati un comentariu