Consiliul Județean Bihor aduce la Carei în ajun de Florii Galeria Tibor Ernő din Oradea

• publicat la: 26 aprilie 2021
Consiliul Județean Bihor aduce la Carei în ajun de Florii Galeria Tibor Ernő din Oradea

Sâmbătă, 24 aprilie 2021, în ajunul sărbătorii Floriilor la români, începând cu ora 15.00, la Castelul Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de arte plastice intitulată „Suflet sensibil”, realizată de membrii Galeriei Tibor Ernő din Oradea.

Tot e bine că nu am avut parte de  un eveniment ca cel din cadrul Parlamentului României. Consiliul Județean Bihor nu a dorit la Oradea această expoziție de Florii? O expoziție cu tematica specifică sărbătorilor românești a avut loc doar la Satu Mare, în organizarea Muzeului Județean și a Inspectoratului Școlar.

În cadrul evenimentului de la Carei au luat cuvântul: Bikfalvi Zsolt, vicepreședinte al Clubului Foto „Vasile Vénig László” din Carei, dr. Hágó Attila Nándor, președinte al Foto Clubului „Vasile Vénig László” din Carei, respectiv Csathó Töhötöm, director artistic al Asociației Galeria Studio „Tibor Ernő” Oradea și Gavrucza Tibor președinte de onoare al Asociației Galeria Studio „Tibor Ernő” Oradea.

Momentul artistic a fost prezentat de Thúrzó Sándor József (violă) și poeta Fórián Andrea (pian, respectiv recital de poezie)

În cadrul expoziției pot fi admirate o selecție de opere de artă ale pictorilor bihoreni, membrii ai Galeriei ,,Tibor Ernő” din Oradea: Bányai Szabados Katalin, Gavrucza Tibor, Mierluțiu Emilia, Treier Erzsébet, Papp Antónia, Bánházi Gyöngyi, Domahidi Krisztina, Ujlaki Ildikó , Széll Katalin, Csathó Töhötöm Csongor Károly, Vassy Erzsébet, Popon Krisztina, Barbici Éva, Marian Noémi Eva, Márton Katalin, Madarasi Csilla, Balajti Károly, Staharoczky Júlia, Kerékgyártó László, Rob Ibolya, Rob Tibor și Trifán László.

Lucrările surprind o gamă varietate de genuri și modalități de creație: de la grafică, la peisaje, pop-art, colaje sau natură moartă.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 24 aprilie – 7 mai 2021, conform programului de vizitare a Castelului.

Evenimentul a fost organizat de Fotoclubul „Vasile Vénig László”, Asociația Galeria Studio „Tibor Ernő” Oradea și Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi, cu sprijinul Direcției de Cultură a municipiului Carei, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Centrul de Cultură al Județului Bihor.

Consiliul Județean Bihor și Centrul de Cultură bihorean au scris câteva rânduri în limba română, cu caractere mici, sub titlurile de promovare a manifestării din ajunul sărbătorii Floriilor, fapt ce denotă respectul pentru limba oficială a statului ai cărui angajați sunt.


Lasati un comentariu