Peste 1500 de elevi participă la prima ediție 1st Job – Cariere Express pentru Liceenii Sătmăreni

• publicat la: 13 mai 2021
Peste 1500 de elevi participă la prima ediție  1st Job – Cariere Express pentru Liceenii Sătmăreni

Asociația Acces La Viitor alături de Centrul Cultural ,,G.M.Zamfirescu”, Primăria Municipiului Satu Mare, Fundația Hans Lindner, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare și Aushopping Satu Mare organizează 1st JOB  – Cariere Expres pentru Liceenii Sătmăreni, prima ediție – Live pe Facebook, 14 -15 mai 2021.

Cu toții ne-am fi dorit un eveniment în format fizic dar, din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei create de COVID-19, în mare parte activitățile proiectului au fost orientate în online.

În aceste condiții, evenimentul va avea loc la Aushopping Satu Mare și va fi transmis Live pe platformele on-line iar partea de interacțiune între tineri și firmele participante, va avea loc în grupul 1st Job de pe pagina Facebook a Asociației Acces La Viitor.

1.536 de tineri, 16 licee sătmărene, 15 firme participante s-au înscris și participă la acest proiect.

Tinerii care vin la târg și caută oportunițăți de carieră sunt de la Liceele: Tehnologic ,,Simion Bărnuțiu”, ,,Iuliu Maniu” și Teoretic Carei, Tășnad și Negrești Oaș, iar din Satu Mare: Liceul de Arte ,,Aurel Popp”, Teoretic German ,,Johann Ettinger”, cu Program Sportiv, Tehnologic ,,Elisa Zamfirescu” și ,,UNIO – Traian Vuia”, Industrie Alimentară, precum și Colegiile Naționale ,,Kolcsey Ferenc”, ,, Ioan Slavici”, ,,Mihai Eminescu” și Economic ,,Gh. Dragoș”.

Pentru a le oferi șansa de a fi cât mai activi pe timpul verii, ni s-au alăturat și vin să își prezinte ofertele:

✔      EDU: Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” extensia Satu Mare, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare;

✔      JOB:  Centru Cultural ,,G.M.Zamfirescu”, Zollner, Metamob, Steiger, Electrolux, Erdsteel, Stațiunea Tășnad, Delos Food Express, Fornetti, Big Players Cafe;

✔      SKILL: Fundația ,,Hans Lindner”, Asociația de Consiliere, Consultanță și Informare Solidaritatea.

Deprinderile formate în anii adolescenței marchează gradul de independență al viitorului adult, iar dezvoltarea abilităților practice pot defini comportamentul corect legat de viața activă a individului, așa cum obişnuirea tânărului încă din adolescență cu un loc de muncă și integrarea lui socio-profesională îi va influenţa cariera pe tot parcursul vieţii. Astfel că, dincolo de genericul acestui proiect, 1st JOB  nu a fost conceput doar ca o platformă de recrutare ci și de una vocațională. Pentru a contribui activ la startul pozitiv al tinerilor sătmareni pe piața muncii am introdus în program sesiuni de consiliere și mentorat on-line, gratuite, ce au avut loc în grupul suport de interacțiune #1stJOB, de pe pagina de Facebook a Asociației Acces La Viitor.

11 specialiști pe diverse domenii de interes au fost alături de ei și le-au oferit informații pentru a-i ajuta să își valorifice potențialul propriu, la primul contact cu cariera lor. Acum, la final de proiect, tragem concluzii și vor veni în programul evenimentului atât ei cât și partenerii de proiect plus invitați speciali, speakeri motivaționali precum Mirela Retegan sau Renato Crâșmar.

Cu toții vin să împărtășească din experiența lor de viață și își prezintă tinerilor, propriul model de carieră de succes. Talk show-ul va fi transmis on-line pe rețelele de socializare, în același interval, 15.00 – 18.00, vineri și sâmbătă.

Mulțumim sponsorilor GALANT LEASING și Voice Overs SRL care au fost primii care au crezut în importanța acestui eveniment și au dat curs invitației de a ne susține financiar.

Lasati un comentariu