Peste 150 de jandarmi la datorie în acest sfârşit de săptămână

• publicat la: 25 iunie 2021
Peste 150 de jandarmi la datorie în acest sfârşit de săptămână

Misiunile de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului, dar şi a municipiului Satu Mare din acest sfârşit de săptămână presupun angrenarea unui efectiv de peste 150 de jandarmi.

Astfel, jandarmii sătmăreni vor asigura măsuri specifice la manifestările organizate în cadrul Samfest Jazz Satu Mare vineri, sâmbătă și duminică, la complexul Apa cu ocazia concertului ”Aproape de voi” și la meciul de fotbal care se va juca pe stadionul municipal Daniel Prodan, cu prilejul aniversării a  100 ani de la înființarea  Clubului Olimpia Satu Mare.

Sâmbătă, 26 iunie, cu ocazia sărbătoririi „Zilei Drapelului Naţional” vom fi prezenți la manifestările organizate la Monumentul Ostașului Român.

Cu ocazia acestor misiuni, echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni.

Cu acest prilej, Jandarmeria recomandă cetăţenilor să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme, să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase şi sfătuieşte cetăţenii care vor participa la aceste manifestări:

  • să respecte regulile stabilite de organizatori;
  • să nu depăşească limitele decenţei socio-morale în manifestările comportamentale;
  • să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice;
  • să ţină cont că manifestările obscene contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege;

Pentru păstrarea unui climat de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la aceştia.

 

Jandarmeria Română, cu siguranță, pentru fiecare!

Lasati un comentariu