La Carei conducerea Primăriei a ignorat Ziua Imnului Național

• publicat la: 29 iulie 2021
La Carei conducerea Primăriei a ignorat Ziua Imnului Național
.
Joi, 29 iulie 2021, de la ora 14.00, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Carei a avut loc un scurt moment solemn, organizat de către Direcția de Cultură a Municipiului Carei, cu ocazia Zilei Imnului Național al României.
Nici urmă de primar, viceprimar, consilieri ai primarului desemnați să îl reprezinte la evenimente  la care nu poate participa. Toți beneficiază de pe urma avantajelor conferite de statutul lor dar nu vor să respecte un eveniment dedicat unui simbol național.
Ziua Imnului este organizată în municipiul Carei începând cu anul 2012. A fost  pentru prima și ultima dată când primarul Kovacs a luat parte la această manifestare dedicată imnului țării al cărei demnitar este.
În anul 2015 și 2016 a participat viceprimarul Keizer iar de atunci au ignorat total Ziua Imnului de Stat.
Conducerea exclusiv UDMR a municipiului Carei evită participarea fizică la un eveniment dedicat istoriei și simbolurilor naționale cum e Ziua Imnului sau Ziua Drapelului.
.
Evenimentul de azi a debutat cu o rugăciune de mulțumire rostită de părintele Valer Pop. Participanții s-au așezat în fața Monumentului Ostașului Român înconjurat de tuia de peste 9 m înălțime.
.
.
.
Istoricul Imnului Național a fost evocat de Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a Municipiului Carei, subprefectul Radu Bud a dat citire mesajului transmis de prim-ministrul Guvernului României, Florin Cîţu, iar Adrian Cozma, deputat în Parlamentul României, a rostit o scurtă alocuțiune.
.
.
.
.
.
A fost prezentă o delegație PNL Satu Mare precum și filiala locală.
Organizațiile  PSD, USR și UDMR nu au fost prezente.
În încheiere, membrii corului Asociației „Unirea 2009”, alături de cei prezenți, printre care și membrii ai AUR, au intonat Imnul Național al României.
“Deşteaptă-te, române!” , Imnul de Stat al României, a fost un simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, fiind intonat în timpul Războiului de Independenţă (1877-1878), în Primul Război Mondial şi la Marea Unire din 1918.
Ziua de 29 iulie a fost desemnată, în 1998, Ziua Imnului Național al României. Potrivit Constituției, Imnul Naţional este considerat simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului.
���� La mulți ani Imnului Național al României!
���� La mulți ani, România!

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu