Prefectura Satu Mare și primarul din Homoroade și-au dat mâna ca să sugrume Festivalul folcloric românesc de la Oțeloaia

• publicat la: 13 august 2021
Prefectura Satu Mare și primarul din Homoroade și-au dat mâna ca să sugrume Festivalul folcloric românesc de la Oțeloaia

Aflat poate într-o criză de inspirație și de identitate, primarul Simion Ardelean din Homoroade a mai dat încă o dată cu mucii în fasole, postând pe pagina sa personală un text lugubru, în care spune cu subiect și predicat, cum că este împotriva organizării festivalului folclorului codrenesc de la Oțeloaia, pe motiv, că este pandemie iar populația din mediul rural este …îmbătrânită.

Desigur, dom’ primar trăiește într-o realitate paralelă și nu are de unde să știe că peste tot în județ și în țară au loc foarte multe manifestări culturale, manifestări la care participă mii și mii de oameni. Dacă prin alte sate, primarii se dau de ceasul morții ca să organizeze un eveniment, primarul Ardelean se opune, chiar dacă primăria lui nu a dat vreodată vreun ban și nici nu a mișcat un deget pentru acest eveniment, cu toate că acesta este – de departe – cea mai mare sărbătoare a codrenilor.

Desigur, pesedistul de primar s-a gândit – în sfârșit! – să facă și el ceva pentru alegătorii lui, așa că a făcut ce știe el mai bine: adică să distrugă ceva! Tăcere totală din partea vocalului deputat sătmărean social-democrat ce pozează în mare patriot.

Poate că povestea aceasta nu ar avea nici un haz dacă ,,onorata,, noastră Prefectură nu și-ar fi băgat și ea codița cea verde declarând ritos că nici ea nu mai vrea să sprijine festivalul codrenesc și a aplicat celebra replică a lui Shakespeare: ,,To be, or nem tudom!”

Iar întrebarea noastră pur retorică este aceea că dacă festivalul s-ar fi numit ,,Az a szép”, i-ar fi tras și acestuia, aceeași diafană copită?

Trecând însă peste orice glumiță, nu putem decât să ne îngrozim în fața escaladării acestei atitudini antiromânești, a unor instituții publice plătite din banii românilor.

Am ajuns ca într-un județ cu peste 65% de români să fim slugile umile a celor care reprezintă 35% și pentru asta sunt de vină marea parte a politicienii români care ne-au vândut pe nimic, fără să ezite. Dar  dacă politicienii aceștia s-au dovedit a fi niște vânzători de neam și țară, revine societății civile datoria morală  de a se ridica la unison și să spună: ,,PÂNĂ AICI!”, pentru că altfel riscăm ca orice inițiativă românească să fie sugrumată.

Puteam chiar mulțumi primarului din Homoroade, care în năuceala și în iresponsabilitatea sa, ne-a deschis ochii.

În timp ce pentru Festivalul de la Oțeloaia, aflat la cea de-a 64-a ediție se impun restricții crunte pentru participanți, pentru zilele Partium ce se desfășoară în aceeași perioadă de timp nu sunt valabile aceleași cerințe.

Este pentru prima dată când Prefectura județului Satu Mare nu dorește să fie partener la această manifestare folclorică românească! La fel și Primăria și Consiliul Local Homoroade.

Asaltul împotriva manifestărilor românești pe granița de nord-vest, până și împotriva  unui Centru Civic proiectat de  un român, e din ce  în ce mai puternic și amintește de vremurile de ocupație dinaintea Marii Uniri.

Mai răbdăm? Până când o viață amară în propria noastră țară?

Luați atitudine!

Nu mai vrem un nou Dictat de la Viena pus în practică de dușmanii poporului român.

Buletin de Carei

P.S.

Afișele de la manifestările din anii anteriori dovedesc parteneriatul cu Prefectura Satu Mare și cu Primăria Homoroade

.

Lasati un comentariu