Probleme în paradis? La Satu Mare UDMR atacă PNL

• publicat la: 8 octombrie 2021
Probleme în paradis? La Satu Mare UDMR atacă PNL

Alianța PNL-UDMR scârțâie din toate încheieturile. După ce UDMR a primit de la PNL tot ce a poftit în județul Satu Mare, inclusiv postul de prefect și denumire a Școlii nr.10 exclusiv în limba maghiară, acum critică liberalii prin vocea primarului Kereskenyi Gabor.

În documentul oficial întocmit de către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei condus de Cseke Attila, primăriile conduse de reprezentanţii PNL şi UDMR primesc între 300.000 – şi 600.00 de lei. Primăriile din județ conduse de către reprezentanţii PSD primesc câte 50.000 de lei. Și cel mai nemulțumit este tot primarul de la UDMR, Kereskeny.

”Cert este faptul că colegii noștri din coaliție, Partidul Național Liberal, nu doresc dezvoltarea orașului Satu Mare, și pentru ei nu reprezintă o prioritate municipiul, cu toate că beneficiază de două funcții de viceprimar. Eu aș aștepta un sprijin și un suport mai mare din partea Guvernului, ceea ce, din păcate, nu se întâmplă din partea lor. Putem să contăm pe sprijinul colegilor noștri de la UDMR, este vorba miniștrii noștri, de președintele Uniunii, dar la ora actuală acest sprijin atât înseamnă în bani. Dacă am fi avut și sprijinul colegilor de la PNL, municipiul Satu Mare ar fi beneficiat de o sumă care i se cuvenea”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Ca și șobolanii care miros pericolul și părăsesc în grabă nava care se scufundă, așa  și cei de la ONG ul UDMR se tem că pierd participarea la guvernare. Alianța cu PNL a fost una de conjunctură, închegată doar de dragul accederii la guvernare și acaparării de cât mai multe funcții importante dar nu numai. Dragostea cea mare a UDMR în politica românească rămâne de fapt tot PSD așa că acum rămâne de văzut la cine se va căciuli ca să rămână la guvernare.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a anunțat că s-a consultat, joi, cu președinții organizațiilor județene și teritoriale ale UDMR iar concluzia este că se consideră vocea rațiunii și a stabilității din guvernul român. A uitat că la Miercurea Ciuc sunt panouri guvernamentale  unde limba română nu este oficială, că la Carei nu vorbește românește pe domeniul public, că nu există clase cu predare în limba maternă a elevilor români pentru meseria de ospătar-vânzător  la Carei. Sau se bazează pe faptul că cei care informează despre aceste abuzuri sunt cenzurați în urma intervenției raportorilor de serviciu ai uniunii.

Care dintre partidele ce vizează guvernarea vor dori să păstreze UDMR ca și partener?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu