Slujbă de pomenire organizată de veteranii de război din Bihor la Monumentul Ostașului Român din Carei

• publicat la: 8 octombrie 2021
Slujbă de pomenire organizată de veteranii de război din Bihor la Monumentul Ostașului Român din Carei
Joi, 7 octombrie 2021, o delegație din partea Asociației Naționale Veteranilor de Război filiala Bihor a organizat la Monumentul Ostașului Român din Carei o slujbă de pomenire a eroilor neamului, municipiul nostru fiind ultima stație din cadrul unui ambițios proiect în cadrul căruia Asociația a organizat manifestări similare în alte localități din țară și străinătate, un traseu care a cuprins monumente închinate eroilor și morminte ale acestora.
Cu această ocazie a fost depusă și o coroană de flori din partea membrilor asociației. La manifestare au participat și protopopul Florian Mocan, preotul Valer Pop și directorul Direcției de Cultură Carei, Bogdan Georgescu.
După slujba de pomenire, reprezentanții ANVR Bihor au fost invitați să viziteze Castelul Karolyi și Parcul Castelului.
Nu au fost invitați să meargă la mormintele eroilor căzuți în lupte de eliberare de sub ocupația hortystă, eroi care au cruce  la căpătâi din 25 octombrie 2020. Monumentul Ostașului Român este chiar simbolul luptei de eliberare duse de acești eroi care își dorm somnul de veci la Carei, în cimitirul central.
Monumentul Ostașului Român  este bine camuflat de  o perdea dublă de tuia de peste  9m înălțime.
.
https://www.buletindecarei.ro/2020/10/actiunea-cruci-pentru-ostasii-romani-cazuti-in-luptele-pentru-eliberarea-careiului-a-fost-dusa-la-bun-sfarsit.html
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu