Acțiunea Cruci pentru ostașii români căzuți în luptele pentru eliberarea Careiului a fost dusă la bun sfârșit

Duminică, 25 octombrie 2020, la 76 de ani de la eliberarea orașului Carei de sub ocupația hortystă, a fost dusă la bun sfârșit acțiunea Cruci pentru ostașii români  organizată de către Asociațiunea ASTRA Carei, Asociația foștilor refugiați și expulzați din 1940 si de către Asociația națională a cadrelor militare în retragere, filiala Satu Mare.

De Ziua Armatei Române, ostașii ce își dorm somnul de veci la Carei au primit cruci sfințite la căpătâi, ca orice creștin.

Glorie eternă eroilor români!

După intonarea Imnului de Stat, părintele protopop Florin Mocanu a săvârșit  un parastas în memoria ostașilor și a sfințit cele 11 cruci de lemn cu inscripții realizate de către organizatori.

.

.

Așezarea crucilor la căpătâiul eroilor a fost făcută pe acordurile cântecului  ,,Treceți batalioane române Carpații,,.

.

Lângă cruci au fost aprinse candele iar  tânăra Mara Țineghe a înfipt câte un steguleț tricolor.

Marcel Ursan a recitat apoi poezia Eroii, de Andrei Anghel.

Au rostit alocuțiuni Daniela Ciută, Florin Dîrjan din partea Invictus și Pordea Iosif din partea ANCMMR filiala Satu Mare.

Într-un arc peste timp, s-au întâlnit în cimitirul careian ostașii care s-au jertfit pentru libertatea noastră și militarii care le continuă idealurile. Respect și alese mulțumiri voluntarilor INVICTUS pentru participare, colaboratorilor și participanților.

De astăzi, mormintele ostașilor căzuți în luptele pentru eliberarea orașului Carei au și cruci.

Să le fie țărâna ușoară și memoria binecuvântată!

Glorie eternă ostașilor români!

2 thoughts on “Acțiunea Cruci pentru ostașii români căzuți în luptele pentru eliberarea Careiului a fost dusă la bun sfârșit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *