Ziua Națională va fi marcată la Carei la Monumentul Ostașului Român. Oricine poate participa

• publicat la: 26 noiembrie 2021
Ziua Națională va fi marcată la Carei la Monumentul Ostașului Român. Oricine poate participa

Potrivit unui comunicat al Direcției de Cultură Carei, Ziua Națională va fi marcată la Carei miercuri 1 Decembrie 2021, de la ora 11,00 pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român unde va avea loc un Te Deum dedicat Zilei Naționale a României, urmat de depunerea unei coroane de flori din partea Primăriei Municipiului Carei, în memoria celor căzuți pentru întregirea neamului românesc. Alte persoane fizice sau organizații care doresc să depună coroane, atunci sau pe parcursul întregii zile, vor avea la dispoziție suporturi de coroane în acest sens.

Comunicatul remis nu cuprinde nicio restricție de participare la manifestarea de la Monumentul Ostașului Român ci doar la spectacolul ce va fi prezentat celor 100 de români în sala Teatrului Municipal. Este regretabil ca tocmai angajații de la cabinetul primarului și presedintelui UDMR nu stăpânesc bine limba română și dezinformează careienii. Ar fi chiar culmea ca de Ziua Națională a României doar la Carei să nu fie admisă participarea în aer liber la un moment solemn. Și la Carei trăiesc români. Și municipiul Carei face parte din România.

Miercuri, 1 Decembrie 2021, de la ora 11,00, ne vedem cu toții la Monumentul Ostașului Român pentru a asista la oficierea unui Te Deum dedicat Zilei Naționale a României.

Programul manifestărilor de Ziua Națională a României a fost anunțat doar de către Direcția de Cultură Carei. De pe afișul dedicat manifestării culturale de Ziua Națională a României lipsește tocmai Primăria Carei a cărei conducere este exclusiv UDMR.

Administrația Kovacs-Keizer  apare ca organizator la manifestările comune cu guvernul maghiar nu și la cele de ziua Națională fără să aibă acceptul contribuabililor români de pe urma cărora își încasează indemnizațiile, veniturile  și pensiile speciale apoi.

Vă redăm în continuare comunicatul remis de către Direcția de Cultură Carei:

Și anul acesta, Ziua Națională a României va fi sărbătorită în condiții speciale. Deși, este o sărbătoare a tuturor românilor, restricțiile de sănătate publică în vigoare ne obligă, cu regret, să luăm o serie de măsuri cu privire la marcarea acestui eveniment.

Astfel, miercuri 1 Decembrie 2021, de la ora 11, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Carei va avea loc un Te Deum dedicat Zilei Naționale a României, urmat de depunerea unei coroane de flori din partea Primăriei Municipiului Carei, în memoria celor căzuți pentru întregirea neamului românesc. Alte persoane fizice sau organizații care doresc să depună coroane, atunci sau pe parcursul întregii zile, vor avea la dispoziție suporturi de coroane în acest sens.

Spectacolul omagial dedicat Zilei Naționale a României la Carei, va avea loc la Sala Teatrului Municipal, de la ora 17. Intitulat ”Noi suntem români”, evenimentul artistic va cuprinde recitaluri ale Ansamblului vocal-instrumental Ceatăra de la Clubul Copiilor Carei, grupului de dansatori adulți din Carei și Satu Mare, Ansamblului Vasile Lucaciu din Lucăceni, Ansamblului Ceatăra al Centrului Cultural Carei, iar invitata specială va fi interpreta Ana Holdiș Pop. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural al municipiului Carei, cu sprijinul Primăriei Municipiului Carei.

Conform Hotărârii CJSU Satu Mare 78 din 09.11.2021: ”organizarea și desfășurarea activității în cadrul instituțiilor de spectacole în spații închise sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele  vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu Sars-Cov-2 stabilite Ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății”.

Pentru a preveni orice fel de neînțelegeri, conform aceleași hotărâri, organizatorii au obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al UE, pentru a permite accesul în sala de spectacol. Măsurile nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani și sunt însoțite de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani și care face dovada vaccinării împotriva Sars Cov 2.

Deținătorii de certificat verde, care doresc să participe la eveniment sunt așteptați la biroul Centrului Cultural Carei (în zilele lucrătoare, orele 9-17) pentru a intra în posesia unor bilete gratuite, în limita locurilor disponibile. Intrarea se va face în ordinea sosirii! Informații la telefon: 0261.865.006.

Pentru toți cei care nu vor putea participa la spectacol, precum și pentru cei care doresc să revadă acest eveniment artistic, înregistrarea video va fi disponibilă pe canalul Youtube, începând cu 2 decembrie 2021. Linkul de acces va fi comunicat pe pagina facebook a organizatorului:  Centrul Cultural Carei.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

La Mulți Ani, România!

 

Lasati un comentariu