Adrian Cozma e favorit în sondaje la președinția Consiliului Județean

• publicat la: 2 mai 2024
Adrian Cozma e favorit în sondaje la președinția Consiliului Județean

Mare disperare în tabăra UDMR-PSD din județul Satu Mare. Liberalul Adrian Cozma le încurcă socotelile de a păstra bocancul pe gâtul sătmărenilor încă un mandat de 4 ani.

Candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Cozma, a prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă, rezultatele sondajului comandat de conducerea centrală a partidului său în timpul negocierilor de la București pentru realizarea unei eventuale alianțe PNL – PSD la nivelul județului Satu Mare.

Liderii județeni ai celor două partide au fost convocați în capitală pentru a stabili detaliile unui parteneriat în vederea desemnării unui candidat unic pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare, județ considerat a fi ”problematic”, la fel ca și Mureș, din cauza proporției votului etnic ce asigură puteri aproape nelimitate UDMR-ului.

După o săptămână de-a dreptul nebună de negocieri, cu schimbări de scenarii peste noapte și după ce premierul Marcel Ciolacu a plecat în turneul din țările arabe, lăsând negocierile în mâna secretarului general al PSD, Paul Stănescu, acesta din urmă a anunțat în ultima clipă că se renunță la varianta unei alianțe și a unui candidat unic la Satu Mare, pentru ”a nu se interpreta că s-ar face un front anti-UDMR”.

Frontul antiromânesc  nu vă deranjează, domnilor din PSD?

Paul Stănescu e nimeni altul decât fostul vicepremier din 2017 care venea la Primăria Carei și admira Sala festivă fără niciun simbol românesc  deci era clar că va susține tot ce facilitează parcusul UDMR în județul Satu Mare.

Vicepremierul Paul Stănescu admiră Primăria Carei fără plăci oficiale și Sala Festivă fără simboluri româneşti

În săptămâna premergătoare deciziei finale, ambele partide au comandat separat câte-un sondaj de opinie realizat în paralel de două firme specializate, pentru a avea o imagine mai clară asupra șanselor pe care le-ar avea Adrian Cozma sau Mircea Govor în calitate de candidat unic al unei alianțe.

Adrian Cozma a prezentat acum rezultatele sondajului comandat de pe PNL și realizat de firma Novel Research în perioada 11 – 15 aprilie la nivelul județului Satu Mare, lista conținând numele celor care s-au anunțat atunci ca fiind candidați din partea diferitelor partide.

Potrivit graficelor prezentate, Adrian Cozma se află pe primul loc atât în clasamentul încrederii sătmărenilor, cât și la opțiunile de vot, atât în cazul în care el ar fi candidat unic, cât și în cel în care el și Mircea Govor candidează separat.

Cu această ocazie, Adrian Cozma i-a lansat o provocare lui Mircea Govor: să prezinte rezultatele sondajului real comandat de PSD și realizat de IRES, condus de unul dintre membrii marcanți ai PSD la nivel național, profesorul Vasile Dâncu.

,,Este destul de clar că am rămas doar noi doi, eu și domnul Pataki, care luptăm cu adevărat pentru scaunul de președinte al Consiliului Județean Satu Mare. Toți ceilalți luptă doar pentru posturile de vicepreședinți, iar candidaturile lor le convin de minune celor care se află acum la putere în Satu Mare.

Dacă se vrea cu adevărat o schimbare, invit chiar și simpatizanții PSD să mă voteze pe mine la alegerile din 9 Iunie, fiindcă deja își dau seama și ei că orice vot dat PSD-ului este în favoarea UDMR” – a punctat Adrian Cozma.

A  se remarca că Adrian Cozma este mereu înfierat pe blogul opiniedecarei al consilierului primarului evazionist Kovacs, poate pentru că Pataki Csaba este verișorul lui Eugen Kovacs și la fel ca la PSD se împart funcții în familie. E de notorietate prietenia dintre Kovacs și Govor care se folosesc chiar de același scrib de presă pentru a manipula și a induce în eroare cetățenii, din disperarea de a pierde avantajele de care beneficiază în funcțiile  pe care le ocupă.

Mircea Govor a preluat de la amicul său Kovacs metoda promovării membrilor de familie și dacă la Satu Mare se regăsește pe listele de consilieri sora sa, la Carei se află fratele său ca și candidat la CL.

Tânărul avocat Adrian Cozma este cel care încurcă planurile amiciției UDMR-PSD de a conduce discriminatoriu județul unde au oprit până și finanțarea singurei reviste dedicate Eroilor Neamului.

Sondajele favorabile  lui Adrian Cozma pentru scrutinul din 9 iunie 2024 dau fiori caracatiței ce a acaparat județul și discriminează românii.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu