Poliția informează

• publicat la: 22 februarie 2022
Poliția informează

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat, ieri, 21 februarie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat zilnic pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 80 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 32 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 7 conducători auto și au reținut 5 certificate de înmatriculare.

Cumpărături făcute cu cardul aparținând altei persoane

  

La data de 20 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați de către un bărbat, de 44 de ani, din Satu Mare cu privire la faptul că în cursul zilei de 19 februarie a.c., și-ar fi pierdut portofelul, în care erau mai multe acte personale, precum și 2 carduri bancare.

Până la momentul blocării cardurilor, persoane necunoscute au efectuat cu unul dintre acestea, cumpărături, cauzând proprietarului un prejudiciu de 405 lei.

La data de 21 februarie a.c., ca urmare a verificărilor efectuate de către polițiști, aceștia au identificat persoanele bănuite că ar fi utilizat cardul.

Este vorba despre 3 tineri de 15, 18, respectiv 20 de ani, toți din Satu Mare.

Verificările în cauză continuă față de cei trei tineri, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.  

Bărbat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere 

 La data de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Ardud, au identificat, în trafic, la volanul unui autoturism, un bărbat, de 46 de ani, din Ardud.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au constata faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.

Totodată, fiind testat cu aparatul alcooltest, a reieșit o valoare de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Verificările în cauză continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.  

Eveniment rutier soldat cu rănirea ușoară a unui pieton

 

La data de 21 februarie a.c., polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în municipiul Satu Mare.

Din verificările efectuate la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un conducător auto, de 31 de ani, din Satu Mare, având direcția de mers dinspre strada Botizului înspre Piața Romană, nu a acordat prioritate de trecere unui bărbat, aflat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător, accidentându-l.

În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a pietonului, de 25 de ani, din Satu Mare, care a fost transportat la spital, pentru a i se efectua investigații medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Totodată, ambilor bărbați li s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

Verificările în cauză continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

 

Lasati un comentariu