Prefectul Roca a coordonat intervențiile de la locul exploziei de la Carei și a încurajat familiile afectate

• publicat la: 27 februarie 2022
Prefectul Roca a coordonat intervențiile de la locul exploziei de la Carei și a încurajat familiile afectate

Prefectul Radu Roca a coordonat intervenția salvatorilor victimelor exploziei de astăzi de la Carei, când un apartament aflat la ultimul nivel al unui bloc cu patru etaje a sărit în aer din cauza unei acumulări de gaze. Evenimentul s-a produs la ora 7,28 și au fost afectate în total 16 apartamente dar și alte bunuri ale populației.

Inspectoratul pentu Situații de Urgență a gestionat, alături de Serviciul de Ambulanță Județean triajul și primul ajutor pentru 11 victime, din care în acest moment trei sunt în stare gravă, trei prezintă traumatisme minore iar restul nu necesită îngrijire medicală de specialitate. Dintre cele trei victime în stare gravă, una a fost transportată cu elicopterul sosit de la Punctul de operare aeromedical SMURD de la Jibou la un spital din municipiul Oradea. Celelalte victime sunt tratate la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Aflat la fața locului împreună cu Radu Iancu, director Cancelarie, primarul Careiului, Kovacs Eugen și cu inspectorul-șef al ISU Satu Mare, colonel Dima Nicolae și după ce s-au luat măsurile de salvare a victimelor, prefectul Radu Roca a luat legătura cu familiile care au apartamentele afectate și s-a asigurat că în cel mai scurt timp expertizarea blocului din punct de vedere a siguranței locuirii să fie finalizată, după care, cu implicarea municipalității blocul de apartamente să fie adus la starea inițială.

De asemenea, prefectul a rugat reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții să se implice pentru a se finaliza expertizarea cât mai repede, iar Poliției Municipale din Carei și Jandarmeriei le-a solicitat asigurarea pazei și ordinii publice a întregii zone, 24 de ore din 24, până la finalizarea lucrărilor.

”Am asigurat familiile victimelor dezastruosului eveniment de tot sprijinul necesar ca în cel mai scurt timp posibil sa se poată reîntoarce în apartamente. Mulțumesc reprezentanților furnizorilor de utilități – gaz, energie electrică, apă pentru promptitudinea intervenției. Mulțumesc mult de asemenea domnului primar Kovacs Eugen pentru conlucrare, pentru că împreună avem un singur scop : familiile afectate să se reîntoarcă cât mai repede în locuință!”

Lasati un comentariu