Explozia de la Carei și misterul cauzei. Prefectul Roca preia atribuțiile primarului evazionist neinteresat de soarta careienilor afectați

• publicat la: 21 noiembrie 2022
Explozia de la Carei și misterul cauzei. Prefectul Roca preia atribuțiile primarului evazionist neinteresat de soarta careienilor afectați

Prefectul Radu Roca alături de subprefectul Altfatter Tamás și de consilierul de relații cu publicul, Florian Găzdac au primit în audiență, în această dimineață, reprezentanții Asociației de locatari ”Avram Iancu” 3-5 Carei, bloc care a suferit daune majore în urma exploziei din data de 27.02.2022.

Au fost prezenți la întâlnire, Papp Krisztina-Henrietta, președinte și Oneț Dorel Petru, care reprezintă interesele celor 16 familii afectate de deflagrație. De fapt aceștia  nu au fost aleși prin vot de către locuitorii apartamentelor afectate de explozie, mai mult, Oneț Dorel Petru locuiește pe strada Traian și nicidecum în vreunul din apartamentele afectate de explozie.

Locuitorii se plâng că nu sunt primiți de către conducerea orașului și că există persoane care se duc să ceară sponsorizări în nume propriu nu în al asociației de locatari pentru reabilitarea imobilului.

În cadrul discuțiilor de la Prefectura Satu Mare au fost dezbătute mai multe propuneri cu privire la posibilitatea continuării finanțării lucrărilor de consolidare și reparații a celor 16 apartamente.
.
GALERIE FOTO
.
Prefectul Radu Roca s-a interesat de situția actuală a persoanelor afectate , știind că majoritatea acestora sunt persoane în vârstă cu posibilități financiare reduse.
Prefectul Radu Roca a promis că va lua în cel mai scurt timp autoritatea publică locală pentru identificarea unor noi soluții de finanțare a lucrărilor de reabilitare.

” Susținem campania de strângere de fonduri inițiată de asociație și vom urmări în continuare identificarea unor soluții de sprijin din partea instituțiilor statului”- prefect Radu Roca.

Dacă este animat de bune intenții în ce privește soarta locuitorilor careieni rămași fără munca de  o viață, îi sugerăm să se intereseze de expertiza legată de cauzele exploziei, știut fiind că un ochi  de aragaz lăsat neînchis la bucătăria  unui apartament de la ultimul  nu poate produce  o explozie de dimensiunile celei din data de 27 februarie. Cei care au fost la fața locului după explozie și au văzut din ce direcție au fost curbate ușile de intrare și ale apartamentelor știu despre ce anume este vorba. Mai ales că înainte de explozie angajați de la societatea de  furnizare a gazului au efectuat lucrări de schimbare a contoarelor.

Buletin de Carei

Prefectul Roca a coordonat intervențiile de la locul exploziei de la Carei și a încurajat familiile afectate

S-a furat la greu din locuințele devastate de explozia din Carei. Din luna august nu se mai acordă ajutor pentru chirie

.

Primarul Kovacs i-a primit pe careienii rămași fără locuințe în urma exploziei. ,,Să vă bucurați că trăiți, că sunteți sănătoși!,,

Prefectul Roca s-a deplasat la Carei la locul exploziei

 

comentarii

de Theisera la 21 noiembrie 2022 - 14:43

Sub covor bine miroseste treburile!!!

Lasati un comentariu