Recensământ 2022. Prefectul județului oferă detalii dar scrie tot Szatmar pe pagina sa

• publicat la: 5 februarie 2022
Recensământ 2022. Prefectul județului oferă detalii dar scrie tot Szatmar pe pagina sa

Prefectul Altfatter Tamas, în calitate de președinte al Comisiei județene pentru recensământul populației și locuințelor a avut vineri, 4 februarie 2022, o nouă întâlnire cu directorul executiv al Direcției Județene de Statistică, Ghiran Cătălin referitoare la demararea recensământului la nivelul județului Satu Mare.

Începând cu 1 februarie 2022 ne aflăm în prima etapă, cea de preluare a datelor din surse administrative și de creare și populare a bazei de date a recensământului cu primele seturi de date.
Activitatea de recenzare propriu-zisă va demara efectiv începând cu data de 14 martie 2022, prin metoda de autorecenzare.
Pentru respectarea calendarului și pregătirea tuturor condițiilor necesare pentru derularea recensământului, prefectul a convocat pentru ziua de marți, 08.02.2022 o întâlnire de lucru la sediul Instituției Prefectului cu primarii și secretarii generali ai unităților administrative-teritoriale din județ, în cadrul căreia vor fi dezbătute sectorizarea localităților, numărul și responsabilitățile recenzorilor pentru autorecenzare asistată dar și a celor pentru colectare date.

Elemente de noutate ale actualului Recensământ al populației și locuințelor (RPL2021) sunt:

• 100% informatizat în etapele de culegere și prelucrare a datelor;

• posibilitatea autorecenzării – premieră în statistica românească;

• recenzare prin interviu, cu înregistrarea datelor pe tablete, de către un recenzor;

• autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, pe tabletă, laptop sau PC;

• chestionarul pentru autorecenzare – disponibil în limba română și în limbile minorităţilor naţionale precum și în limba engleză.

Se pare că în noul sediu al Prefecturii Satu Mare nu au ajuns și steagurile tricolore care erau prezente  în birourile demnitarilor.

Important e că actualul prefect din partea UDMR a beneficiat de avizul serviciilor, deci la Satu Mare nu e important nici steagul tricolor și nici  ,,traducerea,, corectă a denumirii județului.

A se remarca că la traducere există scrierea specific românească, DOAR numele județului e consemnat în limba maghiară.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu