Gata cozile la benzinării. Compania MOL a fost amendată de ANPC cu 100.000 de lei

• publicat la: 10 martie 2022
Gata cozile la benzinării. Compania MOL a fost amendată de ANPC cu 100.000 de lei

Compania MOL a fost amendată de ANPC cu 100.000 de lei în urma scandalului privind prețul benzinei. În total, ANPC a dat amenzi de 370.000 de lei la benzinării, în urma controalelor făcute în cursul zilei de joi, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al guvernului: ,,ANPC a controlat în cursul zilei de astăzi peste 70 de stații de carburant pe întreg teritoriul țării. Au fost aplicate amenzi în valoare de 370.000 lei, cea mai mare amendă, de 100.000 lei, a fost dispusă chiar la sediul central al unui furnizor de carburanți în România. Odată cu amenda a fost propus și semnat Ordinul președintelui ANPC, Horia Constantinescu, de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru acest furnizor de carburanți. Stația de la Beiuș a fost amendată cu 35.000 lei, fiind propusă și semnată și în acest caz decizia de încetare a practicilor comerciale incorecte.
ANPC, ANAF, Consiliul Concurenței, Inspecția Muncii și Inspectoratul pentru Situații de Urgență efectuează controale care au în vedere verificarea mai multor aspecte de legalitate pe piața vânzării carburanților.
Guvernul României dezaprobă și va reacționa, prin toate pârghiile, la toate tentativele de dezinformare. Urmărim inclusiv aceste aspecte, luăm măsuri pentru a contracara aceste forme de război informațional și încercări de a crea instabilitate și de a răspândi nejustificat panica în rândul populației,,.

Miercuri seară, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a indicat compania MOL ca fiind sursa panicii care a dus la formarea de cozi uriașe la benzinăriile din țară.

O amendă de 35.000 de lei a primit și Stația MOL de la Beiuș care afișat ieri un preț de 11 lei la benzină şi de unde a pornit întraga panică.

Lasati un comentariu