Comemorarea eroilor români la Hodod și Lelei. Galerie FOTO și VIDEO

• publicat la: 20 aprilie 2022
Comemorarea eroilor români la Hodod și Lelei. Galerie FOTO și VIDEO

Astăzi a avut loc la HODOD și Lelei comemorarea eroilor română căzuți în luptele împotriva comuniștilor maghiari care nu doreau să părăsească teritoriile românești. Instituția Prefectului județului Satu Mare împreună cu asociațiile cadrelor militare în rezervă, instituții și unități militare județene au participat la Hodod și Lelei la un ceremonial religios, la depuneri de coroane și momente evocative.

Spre deosebire de la manifestările aniversare de ieri, de la 103 ani de la eliberarea orașului Satu Mare, când primarul a ignorat total evenimentul, la Hodod, Primarul Balog Ferenc, tot de la UDMR, nu doar că a fost prezent dar a depus o coroană de flori tricolore și a rostit un discurs de demnitar al statului român.

Au mai rostit alocuțiuni col(r) Constantin Coșarcă, prefectul Radu Roca, directorul Zamfir Danciu de la Direcția județeană de cultură și Mihai Mocanu de la Muzeul județean Satu Mare.

Elevi de la Scoala Gimnazială ,,Wesselenyi” Hodod- secția maghiară, care au venit împreună cu primarul Balog, au recitat poezii și au cântat un cântec patriotic.

Interpreta de muzică populară Angela Munteanu a încântat audiența cu cântece patriotice.

Manifestarea comemorativă s-a încheiat cu depuneri de coroane de flori după care participanții s-au deplasat la Lelei pentru pomenirea eroilor înhumați în curtea bisericii.

GALERIE FOTO

De la Carei au fost prezenți membri ai Asociației cadrelor militare în rezervă filiala Carei precum și de la ASTRA, Despărțământul ,,Aurel Coza,,.

Veșnica pomenire eroilor români! Glorie Eternă eroilor români!

Daniela Ciută










Lasati un comentariu