Eveniment caritabil pentru careienii afectați de explozia din 27 februarie

• publicat la: 5 aprilie 2022
Eveniment caritabil pentru careienii afectați de explozia din 27 februarie

Duminică, 27 februarie 2022, la ora 7,30, a avut loc o explozie la  unul din blocurile cu 4 etaje din Piața Avram Iancu din centrul orașului. În urma deflagrației au rămas fără locuințe 16 familii. Au decedat 3 persoane. Inițiativele primăriei sunt apatice și vin doar în urma presiunilor din partea societății civile și a celor afectați.

Astfel, s-a creat un grup de sprijin de către careieni.

Comunitatea locală susține familiile aflate în nevoi dar e nevoie de mediatizarea evenimentelor caritabile organizate fără sprijinul primăriei.

,,Sâmbătă, 9 aprilie 2022, vom organiza un eveniment caritabil pentru persoanele afectate de explozia apartamentelor din data de 27 februarie. Dacă aveți prieteni sau cunoștințe care vor să ne ajute să facem împreuna ciorba,( Bogracs) la ceaun, vă rugăm să ne contactați. Programul de sâmbătă îl găsiți pe afișul de mai jos, organizăm împreună acest eveniment caritabil. Vă așteptăm cu mare drag pe toți si pe cei care vor să ne ajute!!! Distribuie ca să stie cât mai mulți !! Vă mulțumim frumos,, se specifică în anunțul postat pe acest grup.

O inițiativă a avut și domnul Pătruț la întâlnirea cu primarul, în data de 30 martie 2022, când a propus  organizarea unui eveniment caritabil, a unui festival sau manifestare culturală în scop caritabil care să adune mai mulți oameni. A intrigat refuzul categoric al primarului Kovacs față de propunerea domnului Pătruț dar careienii se pare că nu aveau prea mari așteptări  de la personajul care conduce vremelnic destinele urbei.

Careienii se vor mobiliza și vor demonstra că împreună pot ajuta persoanele rămase pe drumuri după ce și-au pierdut proprietățile  în urma exploziei.

Buletin de Carei

Primarul Kovacs i-a primit pe careienii rămași fără locuințe în urma exploziei. ,,Să vă bucurați că trăiți, că sunteți sănătoși!,,

Careienii afectați de explozie se descurcă pe cont propriu pentru că Primăria organizează strângere de donații doar pentru refugiații din Ucraina

 

 

Lasati un comentariu