Poliția informează

• publicat la: 13 iulie 2022
Poliția informează

Bărbat reținut pentru 24 de ore pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere 

La data de 12 iulie a.c., polițiștii  rutieri negreșteni au depistat în traffic, pe strada Victoriei un bărbat, de 36 de ani, din Vama, care se afla la volanul unui autoturism.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii de către conducătorul auto a infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Față de bărbat s-a luat măsura reținerii pentru  24 de ore, acesta fiind depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Satu Mare.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de către polițiști

La data de 12 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de către Judecătoria Șimleul Silvaniei, pe numele unui bărbat, de 53 de ani, din  județul Sălaj.

Bărbatul este condamnat la 1 an și o lună de închisoare pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

Persoana în cauză a fost depusă la Penitenciarul Satu Mare.

Bărbat cercetat pentru nerespectarea ordinului de protecție

La data de 12 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au constatat, în flagrant, faptul că un bărbat, de 33 de ani, din Crucișor, a încălcat măsurile de protecție dispuse prin ordinul de protecție provizoriu emis pe numele său.

În fapt, bărbatul a revenit la locuința unde domiciliază soția acestuia împreună cu copiii,  deși avea obligația de a nu se apropia la o distanță minimă de 100 metri față de aceștia.

În cauză a fost înregistrată lucrare penală sub aspectul săvârșirii de către bărbat a infracțiunii de nerespectarea ordinului de protecție provizoriu.

Siguranța cetățenilor,  prioritatea polițiștilor sătmăreni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat ieri, 12 iulie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 120 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 120 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de  aproximativ 35 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 5  conducători auto, care au circulat cu viteze cuprinse între 107-112 km/h, pe tronsoane de drum cu limita de 50km/h.

Acțiune pe linie rutieră desfășurată de polițiștii ardudeni

La data de 12iulie a.c., polițiștii din cadrul  Poliției Oraș Ardud, au efectuat activități

pentru prevenirea și combaterea consumului de substanțe interzise și identificarea conducătorilor auto care conduc autoturisme cu defecțiuni tehnice, pe DN 19/A, în localitatea Ardud.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4 060 de lei și au retras 4 certificate de înmatriculare pentru emisie de noxe peste limita legală admisă și anvelope de alte dimensiuni montate pe autoturism.

Lasati un comentariu