Scut în jurul lui Avram Iancu

• publicat la: 5 iulie 2022
Scut în jurul lui Avram Iancu

Românii sunt chemați să facă scut în jurul statuii lui Avram Iancu din Turda, statuie ce se dorește a fi mutată de către primărie pentru că împiedică …modernizarea centrului istoric. Un episod identic cu cel de la Oradea unde statuia de 8,5 t a voievodului Unirii, Mihai Viteazul a fost scoasă din centru și este acum depozitată…pe bucăți, într-un depou.

Încercări similare au avut loc și la Carei dar aici au dat greș pentru că am fost prezenți, la datorie.

Avram Iancu, Mihai Viteazul și Mihai Eminescu au nevoie de noi, ACUM! 

,,Românii din Turda si Cluj-Napoca se vor strânge în baricada din jurul statuii lui Avram Iancu de la Turda. Iar noi vom fi umăr lângă umăr cu ei. Nu mai aruncați vă rog cu vorbe, nu vă mai întrebați unde sunt turdenii și clujenii, vor fi prezenți în Duhul lui Iancu, ca ardeleni vrednici ce sunt! Am această certitudine împotriva tuturor celor care vor să-i dezbine pe moldoveni, ardeleni, olteni, bănățeni, munteni, dobrogeni. Fraților, suntem cu toții români, avem același sânge, același păcate și aceleași virtuți, aceleași oase presărate pe fronturile de luptă care au făcut România. Un singur Steag și credința în Iisus Hristos Mântuitorul! Nu exista unul mai bun sau mai rău decât altul, suntem la fel. Munții și râurile, obiceiurile și tradițiile nu ne despart, ci ne unesc. Sabia și Doina lui Avram Iancu au fost scoase din teacă si de Mihai Eminescu, iar idealul unirii a fost comun pentru Ștefan cel Mare și pentru Mihai Viteazu.

Dacă e să cădem, vom cădea împreună iar dacă e să ne ridicăm din nou, cu voia lui Dumnezeu, tot împreună ne vom ridica. Atunci când un frate nu mai poate duce mâna spre frunte în Tatăl Nostru, un alt frate îi ridica Dreapta și împreună spun Rugăciunea. Steagul și Biblia, arma și cântecul le-am ținut împreună împotriva tuturor străinilor de-a lungul mileniilor. Iar în această altă clipă cumplită a Istoriei tot împreună vom fi.

Ne vom aduna din toate colțurile Țării în jurul lui Avram Iancu. Să nu vă îndoiți. Aveți Nădejde! Strigarea va fi dată curând.

Doamne ajută!

Dr. Mihai Tîrnoveanu

comentarii

de Viorica la 5 iulie 2022 - 11:24

Am încredere că poporul român, nu și-a pierdut încrederea în puterea lui, în patriotismul lui, nu avem voie să-i lăsăm pe alții să își bată joc de această națiune. Doamne ajută!

Lasati un comentariu