Țeavă de gaz deteriorată la Piața agroalimentară Carei. Comercianții nu sunt obligați să suporte reparațiile

• publicat la: 4 iulie 2022
Țeavă de gaz deteriorată la Piața agroalimentară Carei. Comercianții nu sunt obligați să suporte reparațiile

Piața Agroalimentară Carei a rămas fără gaz din martie 2022. Motivul este ținut la secret de Poliție, administrația pieței și primărie. Țeava de alimentare cu gaz care traversa spațiul dintre clădirea metrologiei și aprozar s-a fisurat imediat după explozia din 27 februarie 2022 deoarece un copil năzdrăvan a confundat-o cu o bară din spațiul de joacă. Conducta de alimentare cu gaz a fost înlăturată pe acea porțiune iar comercianții au rămas în plină perioadă friguroasă fără acces la gaz. Suntem în iulie și încă nu a fost remediată problema dar comercianții se plâng că administrația pieței vehiculează sume începând de la o mie de lei pe care le pretinde pentru lucrări la un obiectiv care nu le aparține.

Așa arată acum locul unde era țeava de alimentare cu gaz:

Administrația  pieței agroalimentare din Carei pregătește  o nouă ,,strângere,, de fonduri de la comercianți. Deturnarea de fonduri de la Piața agroalimentară Carei din perioada 2016-2019 a rămas necercetată de organele de anchetă iar primarul a inițiat  un proiect de hotărâre prin care datoria (reprezentată de sumele încasate dar nevirate la Apaserv SA)  se va plăti eșalonat după modelul Kovacs. Adică primarul evazionist a beneficiat în 2008 de posibilitatea plății eșalonate a datoriilor uriașe către bugetul de stat prin reținerea lunară a 30% din venit.

Întrebăm administrația pieței și Primăria  în a cărei subordine se află piața dacă tot  în sarcina comercianților va reveni și lucrarea de la clădirea metrologiei…

Atragem atenția organelor competente să lase deoparte fabricarea dosarelor penale pentru cei care semnaleaza deturnarea de fonduri de la Piața agroalimentară Carei și să intervină pentru a recupera paguba de la adevărații vinovați, să intervină pentru a impune respectarea legalității la administrația pieței agroalimentare.

Comercianții nu sunt obligați să plătească lucrările de reparații ale conductei de alimentare cu gaz așa că administrația pieței nu are  nicio bază legală pentru a pretinde sume de bani în acest scop. Autorul deteriorării țevii de gaz este obligat să achite reparațiile iar depistarea lui este posibilă datorită camerelor de supraveghere, dacă se dorește, evident.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu