Trafic intens la frontiera cu Ungaria

• publicat la: 13 august 2022
Trafic intens la frontiera cu Ungaria

Cum de altfel era de așteptat, un nou weekend, de această dată unul prelungit, a debutat din nou cu un trafic intens în punctele de trecere a frontierei de la granița româno-ungară.

Nu mai este o surpriză faptul că sfârșitul de săptămână aduce creșteri semnificative ale valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni, din județul Satu Mare. Libera circulație a persoanelor și bunurilor, pe care cu toții am îmbrățișat-o o dată cu aderarea României la Uniunea Europeană, a generat, bineînțeles, și un trafic transfrontalier crescut.

Datele statistice din ultimele perioade ne-au demonstrat faptul că PTF Petea a devenit cel mai folosit punct de trecere a frontierei din zona noastră, preferat de către conaționalii noștri din diverse zone ale țării. Lumea este într-o continuă mișcare, iar garanția acestei libertăți, dar și datoria securizării frontierei de stat este asigurată prin activitatea polițiștilor de frontieră sătmăreni.

Bunăoară, într-un interval de 24 de ore, de vineri dimineață, de la ora 08.00, până în această dimineață, la ora 08.00, au intrat în țara noastră, prin PTF Petea 10.085 persoane, cu 3.640 mijloace de transport. Pe sensul de ieșire din țară, prin același punct de frontieră, s-au prezentat pentru a efectua formalitățile de control 5.055 persoane, cu 1.765 mijloace de transport.

Cum, de altfel s-a întâmplat mai mereu în ultima perioadă, au fost folosite toate arterele de control, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară.

O recomandare importantă pe care am adresa-o participanților la traficul transfrontalier este aceea de a se asigura că au asupra lor documentele de călătorie necesare efectuării controlului de frontieră. În situația în care cetățenii au neclarități cu privire la documentele de călătorie de care au nevoie pentru a tranzita frontiera de stat, se pot informa asupra acestor aspecte fie pe pagina de internet a instituției noastre – www.politiadefrontiera.ro -, fie apelând numărul de 021-9590. Pregătirea din timp a tuturor acestor documente reduce simțitor timpul efectiv de control în momentul în care persoanele ajung în punctul de frontieră, pe aliniamentul de control, pentru verificarea, de către colegii noștri, a tuturor actelor necesare intrării în țară, ori ieșirii din România, după caz.

Mai atragem atenția cetățenilor asupra utilității folosirii aplicației traficonline, și aceasta disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române. În funcție de timpii de așteptare (care sunt actualizați în permanență pe această aplicație), participanții la traficul transfrontalier își pot organiza călătoria în așa fel încât, alegând punctele de trecere mai puțin aglomerate, să își scurteze timpul petrecut la controlul de frontieră.

 

Lasati un comentariu