Dispar coroanele de flori de la bustul lui Avram Iancu din Satu Mare

• publicat la: 24 septembrie 2022
Dispar coroanele de flori de la bustul lui Avram Iancu din Satu Mare

Bustul lui Avram Iancu din Satu Mare nu este bine văzut de administrația locală care are  în subordine  și Poliția Locală. La fel ca Troița din centru sau Monumentul ascuns al Limbii Române.

Coroanele depuse în jurul bustului Avram Iancu la comemorarea din 16 septembrie 2022 au dispărut. Au rămas cele 3 din față.

În zonă funcționează camere de supraveghere video dar cei de la dispecerat nu își fac datoria. La data de 5 septembrie 2021 a fost vandalizat bustul lui Avram Iancu dar nici atunci nu a intervenit Poliția Locală fapt ce a încurajat vandalii să facă legea în zonă.

Poliția Municipală Satu Mare nu vrea să afle cine a vandalizat bustul lui Avram Iancu

Au fost furate și reflectoarele donate Primăriei Satu Mare de ASTRA Carei pentru iluminatul pe timp de noapte. Reacție zero.

Lumină pentru Avram Iancu la Satu Mare

S-au furat reflectoarele ce iluminau bustul lui Avram Iancu la Satu Mare

AVRAM IANCU dă fiori dușmanilor neamului românesc și la 150 de ani după dispariția sa. La Turda se vrea scoaterea statuii Avram Iancu din centrul istoric deși nu există hotărâre de Consiliu Local, la Carei și Satu Mare se vandalizează bustul fără a se vrea demascarea făptașilor iar la Sibiu nu se aprobă bust Avram Iancu în centru, pe domeniul public.

Nicio instituție guvernamentală sau județeană nu a luat atitudine  împotriva tratamentului la care este supus la Satu Mare  bustul Eroului Național Avram Iancu, nici chiar cei care se înghesuie să își facă poze la momente comemorative.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu