Lacăt în ajun de Ziua Armatei pe poarta de intrare la cimitirul unde sunt înhumați eroii români la Carei

• publicat la: 24 octombrie 2022
Lacăt în ajun de Ziua Armatei pe poarta de intrare la cimitirul unde sunt înhumați eroii români la Carei

Administrația cimitirului careian nu se dezminte și continuă menținerea lacătului pe poarta de intrare de pe strada Tireamului, la mormintele eroilor români căzuți în luptele de eliberare în 25 octombrie 1944, chiar și în ajun de Ziua Armatei.

Aparținătorii ostașilor români sosiți la mormintele lor în preajma Zilei Armatei găsesc lacăt  pe șpoarta de acces. Ministerul Apărării Naționale nu este preocupat de mormintele de la Carei. Ministrul Apărării Naționale a demisionat azi, în ajun de Ziua Armatei.

Așteptăm să vină la Carei ministrul Apărării Naționale din Ungaria pentru ca să își exprime regretele pentru masacrele la adresa românilor, pentru expulzările masive și pentru suferința pricinuită poporului român în perioada 1940-1944. Va fi un exemplu pentru cei care atentează la buna înțelegere și respect reciproc.

Nu este normal ca cineva să își bată joc de aparținătorii ostașilor români, de cei care vor să depună jerbe de flori la mormintele eroilor în ajun de Ziua Armatei. Așa cum nu este normal ca să nu se facă cunoscut tot ce s-a petrecut în perioada de ocupație hortystă.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu