ITM Satu Mare a constatat în luna octombrie 114 deficiențe la angajatori. NIMIC despre accidentul mortal de muncă de la Carei

• publicat la: 11 noiembrie 2022
ITM Satu Mare a constatat în luna octombrie 114 deficiențe la angajatori. NIMIC despre accidentul mortal de muncă de la Carei

În cursul lunii octombrie 2022, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Satu Mare au efectuat 160 de controale, din care 102 controale în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 58 controale în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM), fiind constatate 114 deficiențe pentru înlăturarea cărora s-au dispus în anexele proceselor verbale de control 159 măsuri pentru înlăturarea acestora şi s-au aplicat amenzi în valoare totală de 97.500 lei. 

  1. Control Relații de muncă

Cu ocazia celor 102 controale în domeniul relaţiilor de muncă efectuate în luna octombrie 2022 s-au aplicat în total 49 sancţiuni contravenţionale, din care 15 amenzi în valoare totală de 85.000 lei și 34 avertismente, inspectorii de muncă dispunând 94 măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale.

  1. Control securitate și sănătate în muncă

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 58 controale în cursul lunii octombrie 2022, fiind constatate 65 deficiențe (neconformități față de prevederile legale). Au fost aplicate  65 sancțiuni contravenționale (5 amenzi în valoare totală de 12.500 lei și 60 avertismente). Au fost dispuse 65 măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate.

În cursul lunii octombrie 2022 au fost comunicate (de către angajatori) 16 evenimente (cercetate conform legii de către angajatori, dosarele de cercetare urmând a fi avizate de către I.T.M.).

De asemenea aducem la cunoştinţa publicului că pentru eliberarea unui raport/extras revisal sau eliberarea de adeverinţe de vechime, cei interesaţi trebuie să se prezinte personal cu cartea de identitate la sediul instituţiei  din Satu Mare, B-dul Lucian Blaga, nr.41.

La 2 ani de la producerea accidentului de muncă din Carei, de pe bdul 25 Octombrie, în fața Monumentului Ostașului Român, soldat cu decesul unui bărbat de 39 de ani, nu s-a emis niciun comunicat care să expună motivele producerii accidentului sau dacă victima era sau nu angajată cu forme legale.

La doi ani de la accidentul mortal de muncă de la Carei nu s-a emis niciun comunicat

Buletin de Carei

  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

 

Lasati un comentariu