Artiști din Ungaria în concert la Carei

• publicat la: 4 ianuarie 2023
Artiști din Ungaria în concert la Carei

Un nou eveniment de promovare a artiștilor din Ungaria, Debrecen. Cei din România, de la renumitele Filarmonici din țară, nu sunt agreați de conducerea exclusiv UDMR din Primăria Carei. La Carei, buna înțelegere, respectul reciproc și buna conviețuire înseamnă acceptarea de către români a directivelor conducerii exclusiv UDMR, lipsă de atitudine și capul plecat. Concertul are loc în preziua dezvelirii unui bust al unui pictor maghiar , susținut financiar de la bugetul local fapt ce  nu se petrece atunci când e vorba de dezvelirea unui bust al unei personalități românești.

Luni, 9 ianuarie 2023, începând cu ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc recitalul de muzică de cameră susținut de grupul TRIO LUX, format din Bogáti-Bokor Orsolya – vioară, Pető Áron – violoncel și Járvás Katalin – pian. Afișul nu conține informații despre artiști, despre țara de unde vin.

„Pentru a aduce lumină în adâncul inimii omenirii: aceasta este profesia de muzician”. (Robert Schumann)

În program veți putea asculta: Georg Friedrich Händel: Aria de la Opera Xerxses („Ombra mai fù”);Felix Mendelssohn-Bartholdy: Trio în re minor, Op. 49. I.-II. Articol ; Piotr Ilici Ceaikovski: Din ciclul intitulat Luni: octombrie, noiembrie, decembrie ; Johann Sebastian Bach: Suită în re major/Aer

Evenimentul este organizat de Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”. Intrarea este liberă.

Așteptăm cu interes și vizitele artiștilor români de la Filarmonica de Stat Satu Mare, de la Filarmonica de Stat din Cluj Napoca sau Iași sau de la Craiova. Avem artiști de renume în toată țara precum și un George Enescu apreciat de întreg mapamondul. Lăsați careienii să cunoască și operele artiștilor români în interpretare românească.

 

Lasati un comentariu