Conflict de interese din Primăria Carei apreciat cu titlu de Pro Urbe

• publicat la: 19 ianuarie 2023
Conflict de interese din Primăria Carei apreciat cu titlu de Pro Urbe

Astăzi va avea loc la sediul Primăriei Carei o ședință de Consiliu Local în care se vor supune la vot două proiecte inițiate de primarul evazionist pentru acordarea de distinctii, un titlu de Cetățean de onoare pentru arbitrul Istvan Kovacs și un titlu de Pro Urbe pentru Adorjan Csaba, fost director în Primăria Carei.

Titlul de Pro Urbe este o distincție care este oferită persoanelor care în activitatea lor îndelungată în domeniul culturii, învățământului, sănătății, artei, științei, economic, social și sportului au contribuit la dezvoltarea localității detașat de obținerea de avantaje materiale în folos personal pentru acest scop.

Nominalizarea lui Adorjan Csaba la titlul Pro Urbe nu face decât să confirme interesele de grup ale conducerii exclusiv UDMR a Primăriei Carei. Adică un fost angajat al Primăriei este apreciat pentru că în perioada în care deținea conducerea Direcției de spații verzi a făcut achiziții de la firma sa personală, un conflict de interese cât se  poate de clar.  Tipic pentru un primar evazionist care nu plătește din 2008 impozite și taxe locale să premieze un alt coleg de ,,suferință,,.

De-a lungul anilor, banii au curs către SC Pominova SRL Carei. Numai pentru magnolii au mers către Pominova SRL peste 47 mii lei ( factura 3207 din 8 noiembrie) şi doar în anul 2011  suma virată către Pominova lui Adorian a depăşit 178.000 lei.  În contabilitate se află şi facturi pentru prestări servicii întreţinere domeniu public , F6215, de firma familială a celui ce a fost directorul de la spaţii verzi.

Pentru porţiunea cuprinsă între semafor şi turnul de apă, primăria a plătit numai pentru proiectare si inginerie suma de 30.000 lei ( adică trei sute de milioane) firmei Pominova srl. Nici nu mai luăm in discuţie conflictul de interese existent între şeful DSV Carei şi această firmă la vremea respectivă.

Nu am uitat nici de proiectul  din 2012 pentru ,, REAMENAJAREA SPAŢIULUI VERDE PE B-DUL 25 OCTOMBRIE , CAREI, jud. SATU MARE”.

Conform documentatiei oferite la acea dată, reamenajarea constă de fapt în scoaterea trandafirilor şi a vegetaţiei existente şi înlocuirea lor cu secvenţe de gard viu, câteva soiuri de trandafiri şi gazon. Firma directorului avea nevoie de comenzi. Suma totală la care s-a ridicat toată această reamenajare a fost de aproape 4 miliarde de lei, mai exact 342.750 lei pentru amenajare de spaţiu verde şi încă 79.500 lei pentru lucrări de irigaţii.

Acţiunile de reamenajare a spaţiilor verzi au fost coordonate de către Adorian Csaba, şeful DSPL Carei, cel care era şi administratorul  firmei  SC POMINOVA SRL Carei, având ca obiect de activitate amenajări grădini, amenajări spaţii verzi, comercializare plante naturale ornamentale.

Deci administrația Kovacs-Keizer apreciază persoanele care se folosesc  de calitatea lor din cadrul primăriei pentru a beneficia de comenzi pentru societățile lor personale.

Tipic pentru asocierea Kovacs-Keizer care nu are principii ci doar interese de grup.

Buletin de Carei

 

Să ne aducem aminte…342.750 lei pentru amenajare spațiu verde și 79.500 lei pentru sistem irigații. Acum se vrea parcare

..

Nume de cod:Trandafirul

..

Decât teatru de vară, mai bine gazon

comentarii

de Weizenegger la 20 ianuarie 2023 - 10:05

STANDARD AUSTRIAC!!

Lasati un comentariu