Titlu Pro Urbe decernat pe ascuns de primarul evazionist Kovacs care refuză comunității careiene prezența

• publicat la: 18 august 2022
Titlu Pro Urbe decernat pe ascuns de primarul evazionist Kovacs care refuză comunității careiene prezența

Decernarea titlului Pro Urbe pentru una din surorile piariste ce a sosit în Carei din Ungaria în 2004, Kurti-Bokor Judit, a avut loc departe de ochii careienilor, fără niciun anunț oficial pe pagina sau site-ul Primăriei Carei, o nouă dovadă de confiscare a UAT Municipiul Carei de către primarul evazionist Kovacs. Ceea ce trebuia să fie o sărbătoare a întregii comunități careiene a fost de fapt o confiscare de către primarul evazionist Kovacs doar pentru grupul său de interese.

În cazul vorbitorilor de limbă maghiară ajunși în Carei de prin alte părți nu se mai aplică termenul de …,,să plece de unde a venit,, așa cum se procedează în cazul careienilor români care aduc plus valoare orașului dar sunt nativi din alte orașe ale  României?

Cu obrăznicia caracteristică evazioniștilor, Kovacs a decis să organizeze ceremonia de decernare a titulului Pro Urbe în locul unde să nu poarte eșarfa de primar și anume la centrul social  de zi unde activează sora piaristă. Evident că despre discriminările și abuzurile președintelui UDMR din Republica de la Carei nu suflă o vorbă niciun politician sătmărean.

,,Ieri, cine a fost de față știe despre ce vorbesc,, a precizat cu mult tupeu evazionistul Kovacs la  ședința CL de astăzi dar nu spune că nu a fost făcut niciun anunț public, nicio informare despre  un eveniment care este pentru ÎNTREAGA COMUNITATE CAREIANĂ nu doar pentru maghiari!  Titlul PRO URBE nu este acordat de UDMR ci de UAT Municipiul Carei și are dreptul să participe și ultimul asistat social, drept refuzat de primarul și președintele UDMR prin lipsa de informare!

Acesta este  naționalismul promovat de președintele UDMR Carei, primar evazionist în funcție care înfierează orice activitate românească comemorativă și patriotică.

Este de apreciat activitatea surorilor piariste cu copii vorbitori de limbă maghiară din oraș dar este de condamnat lipsa de susținere din partea Primăriei a activităților surorilor din Congregația Maicii Domnului care au activat la Centrul de zi Speranța și au fost nevoite să părăsească orașul. Tot ce este românesc deranjează gruparea din Primăria Carei care a pus stăpânire pe oraș.

Rușine Kovacs Eugen pentru atitudinea ta și pentru discriminarea în formă continuă!

Recent premiata cu titlul Pro Urbe, sora Kurti-Bokor Judit a venit azi în timpul ședinței de CL pentru a împărți atenții consilierilor locali și a spune 2 cuvinte de mulțumire, traduse de consiliera Venig.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu