Municipiul Carei a primit 1,5 milioane lei de la Consiliul Județean. Sume alocate în zona Carei

• publicat la: 23 ianuarie 2023
Municipiul Carei a primit 1,5 milioane lei de la Consiliul Județean. Sume alocate în zona Carei
.
Consiliul Județean Satu Mare a aprobat în ședință extraordinară repartizarea către comune, oraşe şi municipii a sumei de 38.176.000 de lei, sumă corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit, fond aflat la dispoziția consiliului județean.
,,Suma a fost repartizată în mod echilibrat unităților administrativ-teritoriale, în funcție de proiectele de interes județean pe care le au în dezvoltare. Banii sunt destinați susținerii programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare pe care UAT-urile din judeţ nu le pot finanţa din veniturile proprii,, se specifică în comunicatul Consiliului Județean Satu Mare.

Municipiului Carei i-a fost repartizată suma de 1.500.000 lei. Comunele din zona Carei care au în administrare și sate românești au primit sume mai mici decât cele care sunt formate doar din localitatea de reședință, câteva exemple în acest sens fiind Cămin (420 mii lei), Căpleni(480 mii lei), Foieni(480 mii lei).

Comuna Sanislău are  în administrare și satele Horea și Marna Nouă și i-au fost alocați 420 mii lei, la fel și cazul comunelor Petrești, Pișcolt sau Căuaș dar nu numai.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu