,,Marșul pentru viață,, la Satu Mare

• publicat la: 24 martie 2023
,,Marșul pentru viață,, la Satu Mare

Sâmbătă, 25 martie 2023, de la ora 15,00, va avea loc în municipiul  Satu Mare ,,Marșul pentru viață,, în organizarea Asociației Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului.

Locul de plecare este Muzeul Județean Satu Mare.

”Sâmbătă e Marșul pentru viață. Ar trebui să fim cu toții în stradă. Nu câți au fost la Roșia Montana că atunci era vorba doar despre aur, acum e vorba despre noi și copiii noștri. Asta ar trebui să fie mai important decât aurul. Sau decât poluarea. Sau decât autostrăzile. Sau decât câinii și pisicile, urșii și copacii. Toate au valoare, ne-o demonstrează micuța albină fără de care dispărem cât ai bate din palme, dar trebuie să le luăm pe toate la măsură. Și oamenii sunt mai importanți tocmai fiindcă sunt, sau ar trebui să fie și să se simtă, responsabili. Asta înseamnă să fii important., să fii responsabil. Și responsabilitatea noastră acum este să spunem DA firescului, Da vieții, DA curgerii râului de sus în jos și nu invers.
Ar putea fi numit Marșul pentru viața firească. Nu e firesc să omori, nimic. Nu e firesc ca astăzi când tehnologia îți arată aproape celulă cu celulă cum crește embrionul, cum se mișcă, cum există să mai susții că faci asta dintr-un motiv bun și generos. Și să nu uităm, marșul acesta nu e doar despre copii nenăscuți, e despre copii, despre familie. Despre viața așa cum o primim în dar și cum tot în dar o dăm mai departe. Nu este marșul credincioșilor. Nu trebuie să fii credincios practicant ca să simți că viața e ceva ce nu poți cuprinde cu mintea. Că te depășește geometria cerului, organizarea absolut fascinantă a corpului uman, etc. Firescul nu-l citim în cărți, nu-l găsim în tratate, ci în bătaia inimii, pe care nu o putem controla. Fiindcă nu ține de noi. Dacă inima mea nu o pot controla ce mă face să cred că pot controla inima altcuiva?

.

 

Lasati un comentariu