Grotesc! Primarul UDMR din Carei de la ,,nu provocați maghiarii,, la ,,frați români..

• publicat la: 25 aprilie 2023
Grotesc! Primarul UDMR din Carei de la ,,nu provocați maghiarii,, la ,,frați români..

O vorbă românească spune că e bună frica de omul sănătos. Doar așa se explică recentele ieșiri ale primarului evazionist Kovacs, președinte al UDMR Carei, în presa maghiară și cea aservită lui. După ce în data de 13 aprilie 2023 primarul cataloga ca și scandalagii românii ce au ridicat tricolorul la vedere în timpul vizitei președintei Ungariei la Carei din data de 12 aprilie 2023 și vorbea de acțiunile huliganice ale familiei care ,, a organizat,, adunarea steagurilor românești în fața Primăriei Carei acum face pe mielușelul și se adresează românilor …,,frați români,,. Evident pe portalul accesat  în special  de electoratul său fidel pe care de fapt îl minte și manipulează ordinar. Prea laș și lipsit de bărbăție  pentru a da nume concrete, primarul folosește un limbaj cifrat de care nu se poate dezbăra din perioada  în care era activist PCR. 

Portalul de știri în limba maghiară deținut de fiica primarului Kovacs, consilier județean UDMR,  este anziksz.com. Aici se victimizează primarul evazionist Kovacs după ce am făcut  public documentul doveditor că amplasarea grupului statuar  din fața primăriei Carei este ilegală. Documentul este datat 11 aprilie 2023 deci înainte de data vizitei președintei Ungariei invitată în România, la Carei, pentru a dezveli un grup statuar fără aprobări legale.

Primarul UDMR Kovacs, cu reținere lunară pe venit de 30% din 2008 încoace în contul datoriilor la bugetul de stat, ne spunea în Anul Centenar ,,nu provocați maghiarii,, când am cerut aprobare pentru ridicare catarg cu tricolor românesc pe domeniul public. Acum are tupeu ordinar să numească românii din Carei ,,frați români,,.  Evident în bătaie de joc. Adică ,,să știe și frații români despre ce e vorba în imnul maghiar,,.

https://anziksz.com/megbirsagoltak-a-nagykarolyi-polgarmesteri-hivatalt-a-kolcsey-szobor-felirata-miatt/magunk-kozt/2023/04/24/

Un articol de  o lașitate extremă ce caracterizează autorii, savuros prin prisma minciunilor promovate și a încercărilor susținute de victimizare. Cică nu știa că are nevoie de aprobare pentru a pune o inscripție cu strofe din Imnul Ungariei. Probabil nu a știut  nici să citească Procesul Verbal din data de 11 aprilie 2023  în care se scrie clar, negru pe alb, că Ministerul Culturii nu a avizat acele pietre de sub statuie și coloana frântă. Probabil va băga din nou la cheltuială careienii pentru procese deschise și oferite avocatului său de casă.

Acesta este președintele UDMR Carei, primarul evazionist Kovacs Eugen pentru români și Jeno pentru maghiari.

În orașul în care de Anul Centenar ni s-a interzis să ridicăm catarg cu drapel tricolor de către consilierii UDMR iar primarul spunea,,nu provocați maghiarii,, , în orașul în care am avut nevoie de 3 ani de discuții aprinse cu aceiași consilier UDMR pentru a primi aprobare  de amplasare bust Mihai Eminescu pe banii noștri, în orașul în care am avut nevoie tot de 3 ani pentru a amplasa Monumentul comemorativ al românilor expulzați în 1940 de regimul hortyst, în orașul în care se vandalizează cruci de eroi români și suntem dați în judecată dacă cerem și plăci cu înscrisuri românești pe poarta de intrare a cimitirului unde sunt îngropați eroii români eliberatori din 25 octombrie 1944, primarul amplasează în fața primăriei un grup statuar cu inscripții din Imnul Ungariei fără a avea aprobări legale!

Aceasta e atmosfera creată de primarul Kovacs și consilierii UDMR de la Primăria Carei. Românii nu au niciun reprezentant în conducerea Primăriei Carei.

Pentru restabilirea caracterului oficial al limbii române la grupul statuar Otilia Marchiș-Ady Endre amplasat la data de 18 noiembrie 2017 și la plăcile comemorative din oraș a fost nevoie de intervenția  lui Dan Tanasă, pe atunci activist civic.

Redacția Buletin de Carei a publicat duminică seara documentul care atestă că grupul statuar amplasat în fața primăriei Carei nu are avize legale pentru că nu a respectat documentele oficiale de la Ministerul Culturii. Și nu o spunem noi ci Direcția Județeană de Cultură Satu Mare.

Primarul evazionist din Carei calcă în picioare avizul emis de Ministerul Culturii din România

Tot redacția Buletin de Carei a solicitat primăriei Carei și Direcției județene de cultură documentele de avizare pentru amplasarea grupului statuar din fața primăriei Carei. Noi nu am primit documentele. Ele au fost  oferite în schimb deputatului Adrian Cozma.

Se știa din data de 11 aprilie 2023 că nu există aprobări legale  pentru amplasare grup statuar în fața Primăriei Carei precum și de sancțiunile și măsurile cerute de Direcția județeană de cultură dar abia după ce Buletin de Carei a publicat pe data de 23 aprilie 2023 documentul oficial de sancționare au început să intre toți trepădușii în reverberații.

Acum curg materialele de victimizare în care primarul ,,nu provocați maghiarii,, se vrea mire virtuos.

Redacția Buletin de Carei își asumă toate materialele  publicate, toate informațiile documentate dar blogul fiicei primarului evazionist Kovacs de pe care se publică materiale mincinoase și manipulatoare nu are curaj să specifice cine anume a postat informațiile despre sancțiuni.

Cum se face că nu a reacționat nimeni din conducerea orașului, nimeni de la UDMR în urma procesului verbal din data de 11 aprilie 2023? Au tăcut ca peștii iar acum se victimiează și își mint cu bună știință electoratul. Ce credeți că ar păți cineva care a primit aprobare pentru construirea unei case cu 2 camere dar de construit o construiește cu 10 camere?

Nu mai mințiți în legătură cu românii participanți! Au fost zeci de români careieni la fel cum au fost peste o sută de maghiari veniți cu mașini din Ungaria.

Plătim din banul public nesimțirea si ipocrizia conducerii UDMR și a alcoliților lor în condițiile  în care în localitățile  unde au funcții de conducere discriminează românii. Așa procedează și la Satu Mare unde primarul udemerist interzice  o inscripție  pe monumentul dedicat personalităților culturale, inscripție care specifică faptul că pr.Vasile Lucaciu a fost în încarcerat în închisorile ungurești.

Cât mai permitem reprezentanților UDMR ca să își bată joc de valorile noastre și de aceată țară? Cine va permite ca strofă din Imnul Ungariei să apară pe un soclu din fața Primăriei Carei care are plăci negre fără simboluri naționale?

Am fost acuzată mereu că am denigrat maghiarii dar încă nimeni nu a fost în stare să vină cu o dovadă concretă care să ateste aceste acuzații iar acum primarul evazionist afirmă că o anume persoană îi face de 15 ani plângeri la procuratură dar evident, cu lașitatea care îl caracterizează, se teme să dea nume concret.

Chiar nu vedeți că acuză mereu fără dovezi, că provoacă și incită în speranța că vor  păcăli opinia publică?

Primarul care se ascunde atunci când dezvelim busturi românești, când organizam la Carei în anul 2017 cea mai de amploare activitate culturală din istoria județului și nu vine să salute prezența conducerii Academiei Române, a unui secretar de stat din Ministerul Culturii, a doi episcopi, a familiei sculptorului autor al Monumentului Ostașului român de la Carei denotă doar că are o aversiune față de manifestările românești, față de simbolurile și personalitățile românești. Nu mai distrugeți mormintele personalităților românești de la Carei!

Puneți plăci oficiale cu simboluri naționale pe clădirea Primăriei Carei, nu deturnați istoria locală a românilor  și punenți plăcile comemorative la locul lor de drept!

Ne rezervăm și noi dreptul de a vă acționa în instanță pentru refuzul de a amplasa catarg cu tricolor românesc pe domeniul public, pentru refuzul de a pune placa comemorativă cu numele delegaților români la Marea Unire pe locul de drept  și pentru refuzul de a amplasa plăci oficiale cu simboluri naționale  pe clădirea UAT Municipiul Carei.

Daniela Ciută,

nativ careian

 

Lasati un comentariu