Prof.Viorica Boldor, dascăl consacrat și careian get-beget ia atitudine

• publicat la: 28 aprilie 2023
Prof.Viorica Boldor, dascăl consacrat și careian get-beget ia atitudine

Un profesor pensionar, care a pregătit zeci de generații de careieni, se arată indignat de atacurile la adresa românilor, din spațiul online, de după circul organizat de Primăria Carei la data de 12 aprilie 2023. Este vorba de profesoara Viorica Boldor, un cadru didactic de excepție care nu a făcut rabat de la principii niciodată. Tăria de caracter o caracterizează și ca pensionar. Continuă să fie  pentru careieni un model de demnitate.

La data de 12 aprilie 2023, Primăria Carei a organizat o ceremonie de dezvelire  a unui grup statuar pentru autorul Imnului Ungariei dar fără a avea avizele legale. Au girat cu prezența manifestarea ilegală vicepremierul Kelemen Hunor  și președinta Ungariei. O grupare care nu are nimic de-a face cu buna conviețuire în localitățile cu mai multe naționalități, a înfierat prezența românilor care au scandat lozinci pro România și au fluturat drapele tricolore românești în condițiile  în care la Carei se interzice ridicarea unui catarg cu drapel tricolor românesc pe domeniul public. Comentariile antiromânești au șocat.

,,Spre surprinderea mea, multe persoane se fac că nu înteleg ce dorim noi, românii: RESPECT.  Si aceleași persoane se prefac că nu înteleg că nu doar românii datorează respect maghiarilor ci si maghiarii le datorează respect românilor. Când acest lucru nu se întâmplă, românii au dreptul de a protesta.

Cine ne contesta acest drept nu stie ce înseamnă asa-numitul „fair-play”.  Nu în ultimul rând, nu înteleg cum își poate permite cineva să îmi pretindă să simpatizez pe cineva care m-a insultat, m-a jignit fără ca eu sa îi fi arătat vreodată lipsă de respect si dispreț (mă refer aici la președinta Ungariei),  așa cum a făcut ea rânjind sfidător lângă borna kilometrica din România mâzgălită în roșu-alb-verde.  Cine contestă adevărul spuselor mele să nu mă ia la rost fiindcă nu avem ce discuta.  Eu nu insult pe nimeni si nu accept să fiu insultată. SĂ FIE CLAR!…,, a afirmat doamna prof.Viorica Boldor.

Domnia sa a avut o intervenție de  o acuratețe deosebită, chiar vehementă la dezbaterea organizată de primăria Carei pentru a prezenta un proiect de minimalizare a Monumentului Ostașului român de la Carei, simbol al victoriei Armatei Române din 25 octombrie 1944 împotriva ocupantului hortyst.


Respect doamna profesoară!

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu