Primarul UDMR Kovacs se gudură pe lângă comunitatea evreiască și inițiază proiecte pentru preluarea și renovarea Sinagogii Carei

• publicat la: 14 iunie 2023
Primarul UDMR Kovacs se gudură pe lângă comunitatea evreiască și inițiază proiecte pentru preluarea  și renovarea Sinagogii Carei

Disperare mare la Primăria Carei. Au ieșit din joc miniștri UDMR care alimentau administrațiile locale păstorite de udemeriști. În disperare de cauză s-a trecut la creșterea taxelor  și impozitelor locale că doar primarul și așa  nu le plătește din 2008 încoace dar ce e mai interesant e că primarul evazionist s-a reorientat rapid către alți susținători adică comunitatea evreiască.

Astfel că pe Ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Carei de mâine, 15 iunie 2023, figurează nu doar un proiect privind preluarea în administrare a Sinagogii din oraș ci și unul privind reabilitarea și refuncționalizarea ei. În condițiile  în care avem în Carei clădiri monument istoric lăsate în paragină. În condițiile  în care se vrea alocarea de fonduri pentru distrugerea spațiului verde din jurul Monumentului Ostașului Român și vorbim de spațiul verde nu de tuia ce obturează monumentul de for public.

Și ca să impresioneze comunitatea evreiască, s-a dat start la acțiunea de curățare a acestei Sinagogi. Cu elevi de la Liceul romano-catolic Calasantius.

 

S-a organizat chiar  și o vizită a Protopopului ortodox Mocanu cu elevi ortodocși de la Școala Vasile Lucaciu din Lucăceni.

Oare li s-a spus elevilor că în mai 1944 din Carei au fost deportați evreii ținuți în ghetou de către administrația maghiară hortystă?

Deși ședința CL Carei din 15 iunie 2023 este una extraordinară, pe Ordinea de zi figurează nu mai puțin de 30 de proiecte care e puțin probabil că vor fi supuse dezbaterii din moment ce nu există opoziție în cadrul forului legislativ careian. Niciun consilier local nu are curajul de a cere explicații pentru proiectele inițiate de primar în folosul grupului de interese ce a căpușat orașul.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu