Consilierul Nemeș:,,din orașul florilor am devenit orașul gunoaielor,,. BioFlorisal cere majorarea tarifelor

• publicat la: 17 iulie 2023
Consilierul Nemeș:,,din orașul florilor am devenit orașul gunoaielor,,. BioFlorisal cere majorarea tarifelor

Ședință fulger la Consiliu Local Carei. Tot fără sonorizare. Deși au fost 28 de puncte pe Ordinea de Zi la care s-au adăugat si proiecte suplimentare, consilierii nu au avut nevoie de 30 de minute pentru a ,,dezbate,, proiectele.

Totul a decurs ca în Republica de la Carei: președintele de ședință a dat citire proiectelor inițiate de primar, au fost consultate comisiile de specialitate iar consilierii au ridicat cuminți mâna pentru a vota proiectele primarului.

Ca de obicei, cu acordul tacit al Prefecturii Satu Mare, proiectele de hotărâre nu sunt făcute publice înainte de ședință, de fapt nici la acestă oră nu sunt postate.

Nici Procesul Verbal de la ultima ședință de CL, cea din 15 iunie 2023, nu este făcut public.

Important este ca toți careienii să își plătească taxele și impozitele pentru ca să se poată plăti angajații din Primărie, mare parte fiind aduși pe cumetrii sau interese de grup.

În cadrul ședinței ordinare de azi, 17 iulie 2023, consilierii locali careieni au aprobat rectificarea bugetului local, execuțiile bugetelor locale de venituri și cheltuieli, structura liniilor de gardă din cadrul Spitalului Municipal, regulamentul privind atestarea administratorilor de condominii și alocarea unor fonduri pentru organizarea celei de XXII-a ediții a Festivalului Moților- Zilele Iancului din satul Ianculești. Tot în cadrul ședinței au fost puse în curat proiecte anterioare prin alte proiecte de corectare de erori, inițiate tot de primarul datornic la bugetul de stat.

La punctul Diverse, consilierul liberal Nemes Adrian a intervenit la adresa depusă de BioFlorisal și a făcut public faptul că numeroși careieni sunt nemulțumiți de serviciile de salubrizare prestate de această societate.

 

,, Careiul a fost  cunoscut mai demult ca oraș al florilor iar acum a ajuns  un oraș al gunoaielor și BioFlorisal dorește acum majorare de tarife,, a menționat liberalul Nemeș.

Adresa BioFlorisal a fost împărțită înainte de ședință. Primarul evazionist a precizat că va expira  în luna august contractul cu Bioflorisal și că se pregătește un Caiet de Sarcini pentru a se da posibilitatea și altor firme de a participa la licitația de adjudecare servicii de salubrizare.

Tot la capitolul Diverse s-a ridicat și problema poluării fonice din Carei. Poliția Carei a primit numeroase sesizări în urma concertului de sâmbătă seara de la ștrandul termal când volumul deosebit de puternic al muzicii de la concert a ținut trează populația din acea parte de oraș până la orele dimineții. Poliția a menționat că a fost dată autorizație de la Primărie pentru astfel de evenimente așa că nu au cum să intervină.

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu