Primarul UDMR din Carei se smiorcăie după bani dar el nu plătește taxe și impozite

• publicat la: 7 iulie 2023
Primarul UDMR din Carei se smiorcăie după bani dar el nu plătește taxe și impozite

Primarul evazionist care nu vrea să apară nimic pe pagina Primăriei despre manifestările de Ziua Eroilor se smiorcăie după bani, bani de la statul român. Adică și-a adus aminte de statul român doar când a rămas fără bani de proiecte. De plătit  nu plătește impozite la bugetul de stat…de fapt nu a plătit deloc pe vremea când avea societățile de producție și acum are din 2008 reținere pe salariu de 30% lunar în contul acelor datorii de miliarde. Din 2008 a rămas și fără casă la fel cum au rămas și grofii Karolyi în 1907 când au pierdut castelul în contul datoriilor la statul maghiar.

Acum e JALE MARE la Primăria Carei. De unde vor scoate bani pentru salarii pentru lunile următoare dacă se cheltuie în neștire pentru evenimentele organizate de fanii primarului și nu se încasează taxe și impozite de la asociațiile udemeriștilor, gen asociația Equus?

Primarul Kovacs a făcut ce a făcut  și a demonstrat încă o dată că nu are calități de manager ci doar de cheltuitor fără discernământ.

Cele 5 societăți de producție falimentate i-au asigurat o experiență de care  profită din plin la Primăria Carei.

Primarul Kovacs nu vrea  nici în ruptul capului să ne spună când a plătit datoriile către bugetul local dar se victimizează acum cu lipsa plăților restante la unele proiecte deși în perioada amintită erau miniștri de la UDMR și la Dezvoltare și la Mediu iar  la ministerul investiților și proiectelor europene era secretar de stat o tanti Csilla care nu știa cum se pronunță numele hotelului Dacia din Satu Mare și debita doar denumirea din perioada de ocupație hortystă. Până și superiorii lui l-au abandonat când s-au convins de ,,capacitățile,, sale. Dovadă, chiar afirmațiile primarului evazionist care spune că din ianuarie încoace nu i s-au mai decontat cererile de plată. Cine era ministru la Dezvoltare în ianuarie, în februarie, în martie, în aprilie?

,,La Carei, avem în implementare peste 30 de proiecte din fonduri europene. Potrivit contractelor de finanțare încheiate cu autoritățile de management, respectiv Ministerul Dezvoltării și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cererile de plată se decontează în 30 de zile de la depunere. Din păcate, de câteva luni, acest sistem nu funcționează și avem cereri nedecontate din perioada ianuarie- iunie 2023”…

Conform contractelor încheiate, Primăria Carei ar trebui să primească peste 16 milioane de lei din cereri de prefinanțare, peste 20 milioane lei din cereri de plată și 1,9 milioane lei din cereri de rambursare. Aceste proiecte trebuiesc finalizate până în 31 decembrie 2023. Dacă nu se deblochează circuitul decontărilor există riscul ca toate aceste proiecte să nu fie finalizate la termen. Consider că astfel de întârzieri poate aduce daune orașului Carei. Sunt nevoit să fac toate demersurile care depind de mine la autoritățile Statului Român pentru a debloca situația și a evita nefinalizarea proiectelor la termenul asumat”, a declarat disperat primarul Eugen Kovacs care nu mai locuiește în Carei de 2 ani de zile.

Un prim pas ar fi ca primarul Kovacs să își plătească datoriile  la bugetul de stat. Un alt pas ar fi ca și asociațiile legate ombilical de UDMR să își plătească impozitele, să își cumpere cai din banii asociației iar paradele de modă private să fie suportate din banii celor care le vor  nu din ai careienilor care au avut acces  la eveniment.

Imobilul retrocedat și preluat de UDMR Carei, de pe strada Kolcsy nr.2 a fost reabilitat din banii de la bugetul local. Cu sumele recuperate de la ONG ul UDMR Carei se  pot continua o parte din lucrările proiectelor menționate.

Cu ajutorul procurorilor de la Parchetul Carei se pot recupera banii deturnați de la Piața Agroalimentară din subordinea Primăriei Carei și se mai pot continua alte lucrări de la proiectele menționate.

Soluții se găsesc dar trebuie să ai calități de manager ca să le aplici. Ceea ce nu e cazul la tandemul Kovacs-Keizer. Fără bani de la buget, cei doi ar fi asistați sociali.

Buletin de Carei

Calicie sau sfidare marca UDMR Carei? Prefectura Satu Mare le permite folosirea de numere de telefon și adrese comune cu Primăria Carei

Se cresc oi în centrul orașului Carei în fața sediului Poliției Locale. Pentru familia primarului UDMR orice este posibil

Foi de dafin, furculiţe,boabe de piper sau chimen comandate pe banii careienilor pentru UDMR Carei chiar înainte de a fi cerute

 

Lasati un comentariu