Divizia 4 GEMINA a stat în unitate de ziua eliberării Clujului. Primăria a depus coroană cu flori în culorile steagului Ungariei

• publicat la: 11 octombrie 2023
Divizia 4 GEMINA a stat în unitate de ziua eliberării Clujului. Primăria a depus coroană cu flori în culorile steagului Ungariei

11 octombrie este Ziua Eliberării Clujului de sub ocupația hortystă în anul 1944. Ceea ce ar fi trebuit să fie prilej de sărbătoare  și de omagiere a sacrificiului ostașilor Armatei Române a fost transformat de municipalitate și de structurile Ministerului Apărării Naționale  în ziua desconsiderării jertfei ostașilor români…așa va rămâne  în analele istoriei locale. Nimeni nu a bătut pas de defilare în semn de respect  pentru sacrificiul din luptele de eliberare a Clujului.

Divizia 4 GEMINA a stat în unitate! Nu a existat nicio defilare a gărzii de onoare, niciun ceremonial religios sau militar, de fapt nu a fost organizat NIMIC.

Administrația BOC se fandosește prin prezență doar la zilele culturii maghiare  și sfidează prin ignorare ziua victoriei bravilor ostași români datorită cărora ei au o țară unde să se lăfăie pe funcții înalte și cu venituri pe măsură.

Ce ar fi fost Clujul fără victoria Armatei Române?

Ministrul Apărării Naționale a participat la Sfântu Gheorghe la amplele manifestări și ceremonii militare de ziua eliberării acelui oraș dar nu s-a implicat de loc în colaborarea cu structurile militare din teritoriu pentru ca jertfa ostașilor români să nu fie trecută cu vederea. Nici măcar o coroană de flori nu a fost depusă la monumentele eroilor din Cluj Napoca!

A depus în schimb primăria Cluj, pe furiș, o coroană cu flori în culorile steagului Ungariei. Florile roșu-galben-albastru nu sunt pe placul primarului Boc probabil.  Coroana a fost adusă de doi angajați din primărie. Au mai depus coroane de flori societatea Avram Iancu și Strada Paris.

Într-un oraș universitar de amploarea Clujului, cu garnizoană militară și Mitropolie, cu asociații și instituții de cultură bine alimentate cu bani publici, cu Prefectură și Primărie, NU S-A ORGANIZAT NIMIC de Ziua eliberări Clujului de sub ocupația Ungariei Hortyste!

Pentru cine …prestează Primăria Cluj și structurile Ministerului Apărării Naționale?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu