Un deputat sătmărean atrage atenția asupra faptului că Satu Mare este un oraș din România

• publicat la: 4 octombrie 2023
Un deputat sătmărean atrage atenția asupra faptului că Satu Mare este un oraș din România

Un deputat sătmărean, Radu Cristescu de la PSD, semnalează pe pagina sa oficială faptul că în presa străină apar atentate la adresa apartenenței orașelor din România, unul dintre ele fiind Satu Mare.

,,Presa ungară a stabilit că Satu Mare e oraș unguresc. Exces de pălincă? Vise umede? Scrie publicația de limbă engleză Hungary Today că firma germană Rheinmetall va efectua întreținerea și repararea vehiculelor de luptă ucrainene ”în orașul unguresc Szatmárnémeti (Satu Mare) din Transilvania”. Și mai amintește publicația că locurile de muncă astfel create vor prinde foarte bine maghiarilor din oraș, care au o pondere de 30,8% în rîndul populației. Nu și restului de 70% români?

Se vede cu ochiul liber că Ungaria duce o campanie continuă, mai ales în plan extern, de răspîndire a ideii că Transilvania e pămînt unguresc, la fel și orașele ei. Zilele trecute, toată presa a lor a scris că Miss Ungaria 2023 e o tînără născută ”în Transilvania”. Nu ”în România”. Acum, Satu Mare e ”oraș unguresc din Transilvania”.

Visați, băieți, visați. Și poate în visele voastre vă veți aminti și că Satu Mare e orașul din care, în 1919, armata română a pornit la luptă, împingând forțele ostile ungare ale regimului bolșevic Béla Kun peste Someș și mai tîrziu peste Tisa până la Budapesta. Ca să fim corecți din punct de vedere istoric, nu de alta…,, notează Radu Cristescu, deputat PSD.

 

 

Lasati un comentariu