Peste 7 mii de elevi sătmăreni primesc burse de merit. Cea mai mică medie de bursier este 3,05

• publicat la: 17 noiembrie 2023
Peste 7 mii de elevi sătmăreni primesc burse de merit. Cea mai mică medie de bursier este 3,05

Elevii sătmăreni au primit primele burse din acest an școlar, sumele aferente lunilor septembrie și octombrie intrând în conturile acestora începând de miercuri, 15 noiembrie.
În județul Satu Mare  primesc burse de merit un număr de 7132 elevi. Dintre aceștia, 190 au medii mai mici de 5,00.

Cea mai mică medie a unui elev sătmărean care primește bursă de merit este 3,05.

Unitatea de învățământ unde studiază elevul care primește bursă de merit cu cea mai mică medie din județul Satu Mare este  Liceul Tehnologic „Ion I. C. Brătianu” Satu Mare.

Burse de merit pentru elevii cu medii sub 5: „Ridicăm la rang național o șmecherie”. Mii de elevi din țară cu media sub 5 primesc burse de merit, în urma modificării criteriilor de acordare a burselor școlare elaborate de Ministerul Educației.

Potrivit fostului ministru al Educației, Mircea Miclea, mesajul transmis către elevi este unul greșit, situație în care copiii nu mai sunt stimulați să învețe.

Noile criterii de acordare a burselor școlare au dus la situații incredibile în care mii de elevi cu medii mai mici de 5 au obținut burse școlare. Deși pare neverosimil, situația este acceptată de Ministerul Educației.

Primesc burse de merit primii 30% dintre elevii unei clase, indiferent de medie, în ordinea descrescătoare a acestora. Condiția este ca elevii să aibă media 10 la purtare.

Bursa de merit crește în acest an școlar de la 200 de lei la 450 de lei pe lună, potrivit noii legi. În noua lege a Educației dispare bursa de studiu care se acorda elevilor care au obținut media anuală generală de cel puțin 7,50. Astfel, dispar 91 de mii de burse de studiu.

Lasati un comentariu