Ziua Națională marcată la Carei în fața Monumentului Ostașului Român

• publicat la: 2 decembrie 2023
Ziua Națională marcată la Carei în fața Monumentului Ostașului Român

Vineri, 1 Decembrie 2023, la Carei s-a marcat Ziua Națională pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român. Ploaia nu s-a oprit  pe tot parcursul manifestării.

Un sobor de preoți a rostit rugăciuni de binecuvântare pentru țara noastră, pentru poporul român. Apreciem în mod deosebit faptul că s-a renunțat la segregare și preoții din bisericile românești au fost din nou împreună: părintele protopop greco-catolic Lucian Cociorva, pr.Ilie Popa și pr.Valer Pop.

Din partea Primăriei Carei a participat doar viceprimarul pensionar Keizer Ludovic. Nici măcar Poliția Locală din subordinea Primăriei nu a fost de găsit. Au participat toate subunitățile din cadrul MAI, partidele PNL,PSD și Forța Dreptei, asociațiile ASTRA Despărțământul Aurel Coza, Unirea 2009, Avram Iancu.

Bogdan Georgescu, directorul Direcție de Cultură Carei a dat citire unui material despre semnificația acestei importante zile din istoria poporului român.

Au urmat apoi depuneri de coroane din partea celor prezenți.  Absenți au fost AUR Carei, USR și UDMR.

A urmat  un scurt program artistic. Au recitat eleve ale Liceului Teoretic, a cântat Claudia Silaghi de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu și au dansat elevii de la Centrul Cultural, instructor Raluca Păvăluc.

Finalul a aparținut Asociațiunii ASTRA, Despărțământul Aurel Coza Carei. Poezia ,,Ce-ți doresc eu ție dulce Românie,, de Mihai Eminescu a fost recitată de Mirela Horgoș, Viorica Tomai și Daniela Ciută.

La 105 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia românii nu au la Carei niciun reprezentant în conducerea orașului. Discriminarea la care sunt supuși aici românii e posibilă datorită acceptului tacit la guvernanților.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu