Manifestări separate de Ziua Drapelului la Carei

• publicat la: 26 iunie 2020
Manifestări separate de Ziua Drapelului la Carei

Ziua Drapelului a fost marcată în fața Monumentului Ostașului Român de la Carei de două ori sau pe rând după cum este menționat și în comunicatul Direcției de Cultură Carei. Urmare a anunțului din ziua de 25 iunie 2020, de la ora 9,00  a avut loc marcarea Zilei Drapelului de către  Direcția de Cultură Carei, Centrul Cultural, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”,  Biblioteca Municipală, Asociațiunea Astra – Despărțământul Aurel Coza Carei.

După ora 10,00 au sosit la Monumentul Ostașului Român și câteva cadre militare în rezervă care fac parte și din Asociația Unirea 2009. Nici la această manifestare nu a luat parte presedintele asociației Unirea 2009.

Cu ocazia Zilei Drapelului Național, reprezentanții Direcției de Cultură Carei au inaugurat în aer liber, la intrarea principală din Parcul Dendrologic, expoziția de imagini intitulată „Drapelul Național – De la începuturi până azi”, în care este prezentată evoluția drapelului național de-a lungul vremii.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor.  

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/06/invitatie-la-ziua-drapelului-la-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/06/ziua-drapelului-marcata-si-la-carei.html

comentarii

de voi la 26 iunie 2020 - 15:07

n 1848, steagul adoptat de către revoluţionari ca drapel al Ţării Româneşti a fost tricolorul albastru-galben-roşu (cu albastrul sus, deci, conform semnificaţiei „Libertate, Dreptate, Frăţie”).

de voi la 26 iunie 2020 - 15:08

Nu rosu,galben,albastru ???

de Farcau Mariana Doina la 27 iunie 2020 - 17:01

La multi ani !!!Sa fim oameni si sa ne unim indiferent de nationalitate,religie si sarbatoarea va fi atunci cea mai FRUMOASA.!!!

Lasati un comentariu