Manifestare sobră a UDMR Carei de 15 martie. Victimizări și teorii conspiraționiste

• publicat la: 16 martie 2024
Manifestare sobră a UDMR Carei de 15 martie. Victimizări și teorii conspiraționiste

La Carei a avut loc o manifestare sobră de 15 martie. Au fost prezenți doar candidații UDMR pentru alegerile locale și câțiva simpatizanți ai acestora alături de elevii aduși de la clasele cu predare în limba maghiară, semn că evazionistul șef de la UDMR nu e apreciat nici măcar de etnicii lui.

Toți consilierii UDMR din CL Carei, care nu sunt de văzut la nicio sărbătoare națională s-au adunat vineri, 15 martie, în părculețul din centrul orașului. În fața bustului revoluționarului Petoffi s-au închinat și directorii de liceu Zsido Sandor și Gindele Emeric dar și consilieri județeni ai UDMR sau parlamentari.

Discursurile vorbitorilor au fost ca de obicei rupte de realitate. Desi UDMR este la guvernare de peste 30 de ani, chiar și momentan, s-a făcut referire la necesitatea luptei pentru libertate în condițiile  în care ONG-ul UDMR a primit doar în acest an peste 58 de milioane de RON de la buget și este favorizat pozitiv și în alte situații.

Consilierul local Hago Nandor, director la Muzeul Carei, a fost de departe cel mai josnic manipulator ca să nu spunem MINCINOS. Acesta a afirmat nici mai mult nici mai puțin că maghiarii au fost nevoiți să își câștige libertatea și nici azi nu e altfel în condițiile în care românii din Ardeal au fost  mereu sub ocupație maghiară și au avut de îndurat suplicii de neimaginat, au fost lipsiți de cele mai elementare drepturi. În contextul în care românii nu au drepturi egale cu minoritarii, când statuile românești sunt mutate, vandalizate sau distruse, Hago Nandor consilier UDMR are tupeul să vorbească despre îngrădirea drepturilor maghiarilor și despre statui. Tocmai el, care din postura de director de muzeu merge la expoziții în Ungaria și nu folosește decât denumirea maghiarizată a Careiului. În încercările sale de manipulare și de legalizare a ilegalităților, Hago Nandor face o afirmație care atestă că nu sunt băștinași….,,hogy megmaradjunk ott, ahová a sors tett le minket,, adică ar vrea să rămână acolo unde soarta i-a adus.

Nu s-a lăsat mai prejos nici senatorul Turos Lorand care s-a victimizat și în ce privește situația cimitirului de la valea Uzului când se știe că în 1994 CRUCILE ROMÂNILOR  au fost vandalizate iar obeliscul ridicat de MApN a fost distrus total. Nu a neglijat nici teoriile conspiraționiste, făcând referire la forțe ale întunericului care acționează și la Carei.

La ce fel de pericole se face oare referire din moment ce la Carei avem un președinte al UDMR care este evazionist dovedit, plin de datorii la bugetul de stat din 2008 și e în deplină libertate?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu