Oferte educaționale ademenitoare pentru a scoate elevii din mediul familial românesc

• publicat la: 6 martie 2024
Oferte educaționale ademenitoare pentru a scoate elevii din mediul familial românesc

De ce vrea ministra Educației să ne plece copiii din familiile noastre în țări străine? Avem prea mulți olimpici de valoare și prea multe rezultate bune la concursurile internaționale?

Nu doar Ministerul Muncii prin ANOFM ne invită subtil să ne  căutăm rostul prin țări străine ci a preluat modelul și Ministerul Educației care ne ademenește cu locuri de studiu pentru copiii noștri în SUA.

Totul, cu titlu gratuit, doar să iasă tinerii noștri din mediul familial românesc și să adere la modele străine de educație. Câtă mărinimie pe americani ca să ofere gratuitate pentru cei care părăsesc România pentru a studia  în SUA. De ce nu se implică Ministerul Educației din România și încurajează plecarea elevilor de liceu în alte țări, scoțându-i din familiile lor? Pentru ce anume vreți să pregătiți tinerii prin trimiterea lor la studii în SUA?

Ambasada Statelor Unite în România, Ministerul Educației din România și American Councils for International Education (Consiliile Americane pentru Educație Internațională) invită liceenii cu cetățenie română să se preînscrie la Programul FLEX 2025-2026.

Programul educațional FLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2025-2026. Participarea la Programul FLEX, aflat acum în al 9-lea an de existență în România, este GRATUITĂ. În anii de implementare anteriori, FLEX România a oferit bursa către sute de liceeni români din mai multe județe ale țării, aceștia fiind repartizați la licee din state precum Washington, Texas, Colorado, California, Hawaii, Iowa și Florida. Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități.

Lasati un comentariu