Nici grup de lucru nici implicare a Instituției Prefectului Satu Mare pentru eliminarea DISCRIMINĂRII ROMÂNILOR prin Legea 154

• publicat la: 10 aprilie 2024
Nici grup de lucru nici implicare a Instituției Prefectului Satu Mare pentru eliminarea DISCRIMINĂRII ROMÂNILOR prin Legea 154

La Instituția Prefectului Satu Mare e mare vânzoleală. Se apropie alegerile și se organizează la foc continu tot felul de întâlniri cu reprezentanți ai mediilor care pot aduce voturi candidaților care sunt acum în funcții la Instituția Prefectului, Primărie sau Consiliul Județean.

Emoționant de-a dreptul interesul prefectului Roca pentru mediul de afaceri doar din industria textilă. Prefectul Radu Roca a luat act de dificultățile întâmpinate de reprezentanții industriei textile din județ și va transmite autorităților guvernamentale competente doleanțele și propunerile înaintate azi de aceștia la Instituția Prefectului județul Satu Mare.

” Vom crea un grup de lucru împreună cu Instituția Prefectului, instituțiile deconcentrate și reprezentanții acestor companii care pentru Satu Mare înseamnă foarte mult. Sunt firme cu o tradiție de peste 20 de ani în domeniu și care asigură venitul pentru mii de familii de sătmăreni. Împreună cu autoritățile județene trebuie să găsim soluții pentru a sprijini activitatea lor și promovarea industriei textile sătmărene la târgurile și expozițiile de profil atât în țară cât și în străinătate.!”

Cu celelalte activități productive cum rămâne domnule prefect Roca?

De ce nu luați atitudine față de situația din Primăria Carei care nu își actualizează site-ul și amplasează statui în fața primăriei fără avize legale și cu o strofă din imnul Ungariei? Nu aveți voie să interveniți sau nu vă pasă de careieni?

Când veți crea un grup de lucru pentru a pune presiune pe Guvern să renunțe  la discriminarea românilor  și să aplice Legea 154/2021 și pentru români?!

Ați uitat că județul Satu Mare este unul dintre cele mai grav afectate de persecuțiile etnice ale administrației Ungariei hortyste din perioada 1940-1944? Urmașii românilor persecutați etnic și expulzați în 1940 au protestat de  mai multe ori în fața Prefecturii Satu Mare dar prefectul nu a făcut decât să discute cu protestatarii fără a face demersuri constante pentru a rezolva situația mai mult decât umilitoare pentru români.

Cum puteți ignora și neglija umilința la care sunt supuși miile de români din județul Satu Mare prin amânarea de 3 ani de zile a punerii în practică a Legii 154/2021? A devenit DISCRIMINAREA românilor politica PSD?

Înafară de a trimite la  Guvern petițiile depuse de români la Registratura Instituției Prefectului Satu Mare cum v-ați implicat concret în eliminarea DISCRIMINĂRII? S-a cerut de către Asociația românilor expulzați în 1940 o întrevedere cu guvernanții care nu doresc să aplice și pentru români Legea 154/2021 dar …fără succes.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu