ANTIROMÂNISM la CAREI! De Ziua Eroilor începe o etapă din Campionatul Național Maghiar de Rally Raid

• publicat la: 12 iunie 2024
ANTIROMÂNISM la CAREI! De Ziua Eroilor începe o etapă din Campionatul Național Maghiar de Rally Raid

Aversiunea conducerii exclusiv UDMR a Primăriei Carei pentru sărbătorile românilor atinge cote din ce în ce mai alarmante pe fondul lipsei totale de implicare a Guvernului Ciolacu față de abuzurile la adresa românilor din județul Satu Mare.

Conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei are  o plăcere sadică de a perturba sărbătorile importante ale creștinilor români și acceptă ca de Ziua Eroilor, ziua Înălțării Domnului  să se desfășoare în centrul orașului Carei o nouă ediție a Campionatului Național de Rally Raid din Federația Română de Automobilism Sportiv cât și ca etapă din Campionatul Național Maghiar de Rally Raid,  “Baja Satu Mare”.

Rușine atât organizatorilor cât și conducerii exclusiv UDMR a primăriei Carei!

Acest eveniment este promovat pe pagina primăriei Carei din moment ce are legătură cu Ungaria dar despre  ziua Independenței României din luna mai nu s-a scris niciun cuvânt și nu s-a postat nicio poză cu participarea primarului evazionist la Monumentul Ostașului Român.

Nu uităm nici faptul că tot conducerea exclusiv UDMR a primăriei Carei a organizat în săptămâna patimilor, săptămâna Mare a creștinilor români manifestări pe domeniul public la care au invitat președinta Ungariei și nu au asigurat  nicio traducere în limba română pentru discursul său așa cum nu au asigurat muzică ambientală și în limba română.

Ungaria știe să își protejeze mediul natural și ariile protejate așa că vine în România pentru etapa de raliu de mașini de teren, acolo unde primarii supuși, obedienți, le pun la dispoziție ariile protejate și drumurile agricole pe care apoi localnicii trebuie să le reabiliteze.

Competiția “Baja Satu Mare”, organizată de clubul NSM Motorsport, unde activează Radu Bud, alesul nevalidat al lui Mircea Govor,  va avea loc în perioada 13-15 iunie 2024, la Carei, ocazie cu care vor fi instituite o serie de restricții de circulație.

Mâine, circulația va fi restricționată pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Carei, de la vechea Primărie până la intersecția cu strada Vasile Lucaciu. Autobuzele electrice nu vor circula joi și vineri.

În dimineața zilei de vineri se vor goli parcările de lângă Victoria, fostul sediu al Radio Transilvania și din fața Catedralei Ortodoxe. Tot vineri, începând cu ora 16.00, se va restricționa traficul auto pe Calea Mihai Viteazul și Bulevardul 25 Octombrie, din Piața 1 Mai până la Policlinică, respectiv pe Calea Armatei Române, până la intersecția cu strada Ignișului. Restricția va fi ridicată după finalul Rally show-ului pe traseu citadin.

Circulația pe strada 1 Decembrie 1918 se va relua sâmbătă dimineață.

Evenimentul “Baja Satu Mare” are o notă interesantă și anume aceea că se constituie atât ca etapă în Campionatul Național de Rally Raid din Federația Română de Automobilism Sportiv cât și ca etapă din Campionatul Național Maghiar de Rally Raid, clubul NSM fiind deja cu un istoric bogat de colaborare cu colegii maghiari pentru acest format de eveniment.

Cu o experiență de câțiva ani de evenimente sportive, organizatorul NSM Motorsport promite o competiție cel puțin la fel de antrenantă ca și în anii trecuți. Formatul de tip Baja este implementat la un nivel extrem de ridicat de siguranță, desfășurarea de forțe fiind impresionantă (in cele 2 zile de concurs fiind implicate în total peste 25 persoane ca oficiali + observatori traseu + oameni de ordine, aproape 20 autovehicule de securizare traseu, 20 instituții implicate în notificări și avizări, peste 80 de posturi intermediare de jandarmi – dublați cu voluntari din parteaorganizatorului).

Un alt element extrem de interesant va fi proba super-specială „Rally Show” pe un circuit stradal amenajat în centrul orașului Carei – o probă-spectacol gândită pentru deliciul publicului și care ajută foarte mult la promovarea disciplinei de Rally Raid, aducând vehiculele de concurs și echipajele sportive mai aproape de public, chiar în oraș.

Cartierul general al competiției va fi amplasat în centrul orașului Carei, secretariatul fiind stabilit în Castelul Karoly, iar traseele se vor desfășura pe arealul județelor Satu Mare și Bihor. Va fi implementat și în acest an conceptul de „remote bivuac” in Curtuișeni (BH), toate echipele service mutându-se în locul special gândit pentru a facilita reparații rapide între probele speciale intense din cea de-a doua zi de concurs.

Organizatorul promite o cursă interesantă – câteva detalii:

– 13 iunie 2024 și 14 iunie (până la ora 12:00) – verificări administrative și tehnice

– 14 iunie 2024 – probe speciale Ziua 1 + super-speciala „Rally Show”

– 15 iunie 2024 – probe speciale Ziua 2 („remote bivouac” la Curtuișeni)

– in total ~ 300 km probe speciale

– Ziua 1 – 120 km traseu (2 x 35 km sectoare selective, 50 km legătură)

– Ziua 2 – 290 km traseu (3 x 70 km + 1 x 30 km sectoare selective, 60 km legătură)

– 15 iunie 2024 20:00 – clasamente finale & premiere

Lasati un comentariu