Deputatul Adrian Cozma acuză prefectul de activități de poliție politică la ordinul conducerii PSD

• publicat la: 21 iunie 2024
Deputatul Adrian Cozma acuză prefectul de activități de poliție politică la ordinul conducerii PSD

Deputatul Adrian Cozma, președintele PNL Satu Mare, a lansat azi, 21 iunie 2024, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul partidului, acuzații grave împotriva prefectului Ioan Tibil, susținând că acesta desfășoară activități de poliție politică la ordinul conducerii PSD.

Cozma afirmă că prefectul ar fi trimis controale în localitatea Socond pentru a se pune presiune pe anumite persoane, în special pe cei care nu sunt afiliați PSD.

“Am ajuns la o limită pe care nu o mai putem permite, să se facă poliție politică. Prefectul județului face poliție politică la comanda lui Mircea Govor. Primarii care și-au câștigat mandatul și nu sunt de la PSD sunt hăituiți de prefect, tocmai de cel care ar trebui să fie garantul legii și respectării ei,” a declarat Cozma.

Deputatul Adrian Cozma a detaliat două controale trimise de prefect în localitatea Socond, pe care le consideră ca fiind presiuni politice. Primul control a avut loc pe 25 mai 2024 și a vizat o lucrare la un parc dar nu s-au găsit probleme. Totuși, un al doilea control a fost efectuat ulterior, vizând agricultorii din Socond și certificatele de producător.

“Prefectul, în ziua votului, a stat în zona de interes unde i-a dictat șeful lui, la Bixad, să se asigure că persoana candidat de la PSD va fi în avantaj. În data de 25 mai a trimis corpul de control pentru o lucrare la un parc din Socond, cu intenții clare de a întoarce votul. Nu au găsit nicio problemă, dar băieții nu s-au oprit și au mai trimis corpul de control pentru a controla agricultorii din Socond” .

“Toată problema de la Ardud și Mădăras a fost generată de acțiunile PSD și ale Prefecturii, iar astăzi au de suferit fermierii din Baba Novac, Ardud și Mădăras, care nu își primesc subvențiile de la stat. Totul a pornit de la Instituția Prefectului, prin acțiuni în instanță și retrageri de plângeri,” a afirmat Cozma.

Adrian Cozma a promis că va lua măsuri legale împotriva prefectului dacă abuzurile și presiunile asupra primarilor vor continua și în perioada următoare, intenționând să facă o interpelare la Ministerul de Interne pentru a solicita o anchetă asupra acțiunilor prefectului.

“Voi face interpelare la Ministerul de Interne pe această temă și să trimită corpul de control să vadă ce se întâmplă la Satu Mare .  Dacă prefectul continuă cu aceste abuzuri și presiuni, voi lua măsurile legale pe care legea mi le permite,” a declarat Adrian  Cozma.

La alegerile locale din data de  9 iunie, drputatul Adrian Cozma a candidat pentru președinția Consiliului Județean, s-a clasat pe locul II cu peste 12 mii de voturi înaintea candidatului PSD, Mircea Govor, cel care mințea în 27 ianuarie 2024 urmașii românilor persecutați etnic în 1940 că le va rezolva problema discriminării la care sunt supuși de 3 ani de zile.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu