Viktor Orban provoacă cu nerușinare în România: ,,este greu să te trezeşti în fiecare zi că ceilalţi sunt în majoritate, într-o ţară care 1.000 ani a fost parte a Regatului ungar”

• publicat la: 4 iunie 2024
Viktor Orban provoacă cu nerușinare în România: ,,este greu să te trezeşti în fiecare zi că ceilalţi sunt în majoritate, într-o ţară care 1.000 ani a fost parte a Regatului ungar”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat în campanie electorală la Salonta, în România, a afirmat nici mai mult nici mai puțin că „Este greu să trăieşti ca minoritate într-o ţară care 1.000 ani a fost parte a Regatului ungar”!

În discursul său, Orbán a deplâns soarta minorității maghiare, spunând că este greu „să te trezeşti în fiecare zi că ceilalţi sunt în majoritate, într-o ţară care 1.000 ani a fost parte a Regatului ungar” după cum menționează bihoreanul.ro.

Pentru conformitate, regatul ungar nu are nicidecum o existență de o mie de ani și e penibil ca până și un premier vocal ca și Orban Viktor să nu aibă un consilier competent, corect informat. A nu se uita bătălia de la Mohacs unde  ungurii au fugit mâncând pământul din fața turcilor care le-au transformat țara în pașalîc turcesc. Ungaria a făcut apoi parte din imperiul habsburgic și abia  în urma Tratatului de la Trianon a devenit stat independent. Noi nu am uitat de tragerea pe roată a lui Horea și Cloșca, de arderea pe rug la Cluj a lui Baba Novac  de nobilimea maghiară, de execuția sasului Ludwig Stefan, de atrocitățile trupelor hortyste împotriva românilor în perioada 1940-1945 și multe alte samavolnicii îndreptate împotriva românilor, populația majoritară și băștinașă.

La întâlnirea neanunțată a premierului Orban cu cei din ONG ul UDMR a participat și fetița primarului evazionist din Carei care este desemnată ca și candidată a UDMR pentru a moșteni toate mânărelile din Primărie.

Aceasta s-a înghesuit să se tragă în poze cu premierul Orban și să se laude cu cele afirmate de Viktor Orban, evitând atent afirmația provocatoare și cu date false: ,,este greu să te trezeşti în fiecare zi că ceilalţi sunt în majoritate, într-o ţară care 1.000 ani a fost parte a Regatului ungar”.

Candidata UDMR, fetița primarului evazionist Kovacs, este consilier județean de 4 ani și a avut la profil steagul Ungariei până la momentul depunerii candidaturii.  Nu are depus raport de activitate pe cei 4 ani și nici CV. Careienii plătesc un angajat la primăria condusă de tăticul ei ca să o promoveze… chiar și în timpul programului.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu