Omagierea lui Vasile Lucaciu de la Carei catalogată ca ,, luptă împotriva ungurilor,,

• publicat la: 23 ianuarie 2022
Omagierea lui Vasile Lucaciu de la Carei catalogată ca ,, luptă împotriva ungurilor,,

Omagierea personalităților românilor din Transilvania, în special ale celor care au luptat pentru drepturile românilor, pentru tratament nediscriminatoriu, deranjează unii etnici maghiari care nu au nicio noțiune despre  un comportament civilizat dar mai ales despre respectul reciproc și conviețuirea în bună înțelegere.

Tonul a fost dat de către conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei, prin consilierul personal al primarului evazionist, angajat pentru a linșa mediatic pe blogul său orice persoană neaservită interesului angajatorului său. Prin pomovarea de informații false și de atacuri la românii cu atitudine, patrioți, s-a indus  o stare de antiromânism la Carei.

Sâmbătă, 22 ianuarie 2022, cea mai reprezentativă personalitate politică sătmăreană, pr.dr.Vasile Lucaciu, a fost omagiat în fața bustului său de la Carei, amplasat în fața școlii ce îi poartă numele. O alocuțiune rostită de către directorul Direcției Județene de Cultură Satu Mare a aprins din nou spiritele antiromânești deși în cuvântare nu se face referire  la maghiari.

Pentru conformitate, nici românii și nici maghiarii ce trăiesc în această perioadă de timp nu pot modifica istoria care atestă situația poporului român din Transilvania ocupată, umilințele la care au fost supuși, atrocitățile și crimele barbare precum tragerea pe roată a  lui Horea și Cloșca.

,,Limba noastră e cartea de istorie a poporului Român,,- VASILE LUCACIU la 170 de ani de la nașterea sa

Chiar nu ne vom lăsa călcați în picioare de persoane cu sentimente antiromânești pentru că ,,îndrăznim,, să ne comemorăm sau omagiem personalitățile noastre, practic înaintașii neamului nostru românesc!

Aceasta e persoana deranjată de alocuțiunea directorului Danciu Zamfir.

.

Recomandăm persoanelor la care se face referire  în comentariu să sesizeze instituțiile abilitate pentru astfel de acuze.

La data de 15 noiembrie 2017 a fost oferită o recompensă în bani pentru cei care aduc materiale din perioada  în care trăim, cu conținut ,,împotriva maghiarilor,, dar încă nimeni nu a găsit se pare ceva concret.

Recompensă în bani

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu