Vrei să planifici o excursie cu mașina în Europa? Planul de siguranță de care să ții cont atunci când pleci mai mult de o săptămână de acasă

• publicat la: 19 mai 2022
Vrei să planifici o excursie cu mașina în Europa? Planul de siguranță de care să ții cont atunci când pleci mai mult de o săptămână de acasă

Să pleci în excursie cu mașina în Europa este un vis împlinit pentru multe familii. Și cum vara este doar la o aruncătură de băț deja poți să începi planificarea unei excursii în cele mai frumoase țări de pe continentul nostru bătrân. Pe lânga asta, ar fi bine să ai grijă de cuibul pe care îl lași în urmă (pentru o săptămână sau două). Cum faci asta? Iată un plan de siguranță de care să ții cont atunci când pleci de acasă în vacanță, mai mult de o săptămâmă:

  1. Folosește-te de tehnologie

Tehnologia este fără doar și poate în natura omului modern și ne putem ajuta de ea 100%. Specialiștii Spy Shop recomandă ca la orice casă să fie montat un sistem de supraveghere IP pentru exterior potrivit pentru a fi folosit în scopul supravegherii curții și grădinii, deci al întregului perimetru exterior.

  1. Ia măsuri de precauție împotriva incendiului

Înainte de a pleca în vacanță, asigură-te că deconectezi componentele electronice din jurul casei care nu au nevoie de curent electric cât timp ești plecat. Nu numai că economisești factura la lumină, dar reduci considerabil riscul unui incendiu. Deconectează dispozitive precum: televizoarele, calculatoarele sau prăjitorul de pâine, iar dacă dispui de detectoare de fum x-sense sau detectoare de monoxid de carbon află că acestea fac o reală diferență în astfel de cazuri.

  1. Lasă măcar o lumină aprinsă

În zilele noastre, este aproape o agresiune împotriva naturii să lași luminile aprinse, chiar dacă părăsești încăperea doar pentru un minut, într-un efort de a conserva energia și de a proteja mediul. Dar unul dintre lucrurile cheie pe care le poți face înainte de a pleca în vacanță este să te asiguri că domiciliul pare locuit astfel, să nu atragă privirile indiscrete ale infractorilor.

Te poți folosi de sistemele de iluminare automate care se aprinde și se sting la intervale specificate pe parcursul zilei și care pot fi controlate de câtre tine de la distanță.

  1. Lasă o mașină în fața casei

Sau roagă un vecin să parcheze des în fața casei tale. Indiferent cum ar fi, deși metoda nu este mereu practică este mai mereu eficientă. În acest fel, casa va părea locuită, iar infractorii de tot felul vor sta departe de gospodăria ta.

       5.Asigură-te că dispui de asigurare de călătorie

Asigură-te că dispui de o asigurare de călătorie adecvată, atât tu, cât și familia.

De asemenea, nu menționa adresa de domiciliu pe exteriorul bagajelor. Pune o notă în interiorul capacului în caz de pierdere sau folosește o etichetă cu o adresă alternativă nerezidențială, cum ar fi locul tău de muncă sau sediul firmei pe care o unde poți fi găsit dacă valizele se rătăcesc prin aeroport. Mai mult, folosește încuietori standard TSA pe bagaje. Genul acesta de lacăte pot fi deschise de către persoane autorizate în aeroporturi, în special dacă călătorești în Statele Unite ale Americii, folosind unelte speciale, ceea ce înseamnă că bagajele pot fi examinate de personalul de securitate fără a provoca daune. Având în vedere că tu călătorești cu mașina ai putea crede că n-ai nevoie de astfel de „artificii”. Te înșeli! Nu degeaba se spune că este mai bine să previi, decât să tratezi.

De aceea, asigură-te că ai un plan bine construit înainte de a pleca în vacanță și urmează sfaturile amintite mai sus pentru siguranța casei și liniștea ta.

Sursă foto: Unsplash.com

Lasati un comentariu